Розширити кордони пропонують Харківщині. Нова карта і коментар Балути

25.06.2014 11:01 Влада
У ЗМІ з'явилася інформація щодо переділу Донецької та Луганської областей та зміни їх кордонів.

У мережі також з'явилася карта нового адмінподілу цих областей. Згідно із картою, кілька районів Донецької області відходять до Дніпропетровської області, частина районів на півночі Луганщини відходить до Харківської області.

Можливий перегляд адміністративних кордонів областей прокоментував губернатор Харківщини Ігор Балута.

За його інформацією, за дорученням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Харківська облдержадміністрація надає практичну допомогу мерії Святогорська в організації прийому, розміщення та проживання тимчасових мігрантів з Донецької та Луганської областей. 

«Ми надаємо Святогорську консультативну та практичну допомогу силами чиновників облдержадміністрації, працівників Пенсійного фонду, Центру зайнятості, комунальних служб. Я сам неодноразово відвідував місто, ми регулярно спілкуємося з мером Олександром Дзюбою з різних питань. Але мова про розширення меж Харківської області не йде», - підкреслив Ігор Балута.

Губернатор Харківщини зазначає, що подібні питання в компетенції виключно центральних органів влади, і пов'язує чутки про приєднання Святогорська і Красного Лиману з активною роботою Харківської області з надання допомоги цим населеним пунктам.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта