Саакашвілі у Харкові. Як пройшов день екс-президента у Першій столиці (ФОТО, ВІДЕО)

22.04.2015 10:50 Влада
Сьогодні у Харкові з візитом екс-президент Грузії, радник Президента Петра Порошенка Міхеїл Саакашвілі.

Об 11:00 у Міхеїла Саакашвілі запланована зустріч зі студентами в Палаці студентів юридичного університету імені Ярослава Мудрого, а о 13:00 - зустріч з представниками бізнесу.

Наш кореспондент веде текстову трансляцію з місця події.

13.50. Міхеїл Саакашвілі зустрівся з представниками бізнесу, громадськими активістами та громадянами.

Розмову з громадськістю Міхеїл Саакашвілі розпочав з непростої теми - військового конфлікту на південному сході. Радник Президента України згадав про трагічну загибель грузинського добровольця, який брав участь в АТО. За словами екс-президента Грузії, в зоні конфлікту ситуація продовжує залишатися складною, про це Міхеїл Саакашвілі каже, спираючись на побачене. У Харків він прибув, попередньо побувавши в зоні АТО.

На запитання волонтерів про те, чи існує на сьогоднішній день програма реформ і розвитку України, яка була б доступна і зрозуміла звичайним громадянам, Міхеїл Саакашвілі відповів негативно:

- На мій погляд, на сьогоднішній день такої повної програми не існує, - заявив колишній президент Грузії.

І знову про корупцію. Міхеїл Саакашвілі зустрівся з харківськими бізнесменами

12.16.
"Молодь повинна взяти кермо влади в свої руки" - Міхеїл Саакашвілі.

Радник Президента України Міхеїл Саакашвілі на зустрічі зі студентами юридичної академії розповів про досвід країн у боротьбі з корупцією та бюрократією. За його словами, їх рівень в Україні досяг абсурдного рівня. Навівши як приклад Грузію, Міхеїл Саакашвілі підкреслив, що подолати цю проблему можливо, але для цього буде потрібна активна консолідація громадянського суспільства.

- У Грузії дуже поширений безкоштовний Інтернет. Формат 4G вже кілька років функціонує в багатьох містах, - розповів гість. - В Україні ж діє сила протидії з боку олігархів щодо змін, і багато ініціатив блокуються на рівні особистого фактора.

Також він додав, що величезний потенціал прихований у молодому поколінні України. Саме вони повинні якомога швидше взяти на себе ініціативу в розвитку країни.

11.50. Міхеїл Саакашвілі зустрівся з харківськими студентами.

Із запізненням на 30 хвилин радник Президента Міхеїл Саакашвілі прибув на зустріч з майбутніми юристами. У залі будинку культури гостя зустрічали оплесками стоячи.
Спілкування зі студентами колишній президент Грузії почав зі слів про українську державність. За його словами, Харків - одне з найбільш інтелектуальних міст України і донині є метою тих, хто прагне роз'єднати Україну.

- Інтелектуальна еліта Харківщини - величезне багатство і опора для всієї країни, - підкреслив Міхеїл Саакашвілі.



Виступ Міхеїла Саакашвілі перед студентами юракадемії. Фото Романа Шупенка

11.38. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін зустрівся з Міхеїлом Саакашвілі. На зустрічі Ігор Райнін зазначив, що в Харківському регіоні, як прикордонної області, ситуація непроста, але контрольована. Напередодні травневих свят правоохоронні органи працюють у підвищеній готовності, в області введено додаткові заходи безпеки, і всі можливі провокації будуть попереджені.

«Ми будемо рухатися вперед. Після травневих свят ми презентуємо регіональні програми розвитку. Реформи будуть проводитися, незважаючи на складну ситуацію», - додав Ігор Райнін.

11.00 Біля Палацу студентів Національного юридичного університету чергує міліція, а натовп студентів і адміністрація вузу біля дверей БК зустрічає Міхеїла Саакашвілі.

Біля Палацу студентів на вул. Пушкінській. Фото та відео Романа Шупенка

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта