Самміт Великої двадцятки у Пітері: напружені Путін та Обама і грандіозне шоу (ФОТО)

06.09.2013 09:05 Влада
фото http://www.rg.ru/ фото http://www.rg.ru/
Пізно ввечері 5 вересня у Санкт-Петербурзі закінчився перший день роботи саміту Великої двадцятки.

Після вечері, на якій обговорювали сирійське питання, гостей президент Росії Володимира Путіна запросили на грандіозне шоу, повідомляє ТСН. Біля розкішного палацу організатори створили цілу виставу. Зокрема, були музичні фонтани, феєрверки, чудово підібрані кольори. Лідери країн із захопливими поглядами спостерігали за дійством.

На організацію саміту «Великої двадцятки» Росія витратила 6 млрд руб., з них безпосередньо на проведення саміту - два млрд. Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Іванов.

Перший день саміту "великої двадцятки" в Петербурзі запам'ятався атмосферою - особливо між лідерами Росії та США.

Такого грозового напруження у відносинах двох країн, як напередодні цього заходу, в новітній історії не було. Наріжною темою російсько-американського протистояння стала Сирія.


Самому Обамі візит до Росії дався непросто: спочатку він передумав летіти до Москви на переговори з Путіним напередодні саміту, потім Білий дім відмовив у яких би то не було контактах лідерам у Петербурзі, пише ZN.UA. Двосторонні переговори американського і російського президентів у графіку самого форуму також офіційно не значаться, повідомлялося навіть, що організатори спішно поміняли план розсадження гостей - щоб Путін і Обама не опинилися поруч.

У четвер, на офіційному відкритті саміту, журналістські камери, фіксуючи появу кожного, завмирали в очікуванні Обами. Той приїхав передостаннім. На відміну від колег, які скористалися лімузинами російської сторони, президент США віддав перевагу Cadillac з вашингтонськими номерами, розповідає газета. На лацкані піджака замість круглого значка із логотипом саміту красувався американський прапор. При цьому видання визнало натягнутою посмішку американського лідера, коли він тиснув руку Володимиру Путіну.

Джерело: ТСН, ZN.UA
Автор: Администратор сайта