Сім районів Харківщини очікують нових призначень в РДА від Петра Порошенка

20.02.2015 11:42 Влада
all.kharkov.ua all.kharkov.ua
17 лютого Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про звільнення дев’ятьох голів районних державних адміністрацій Харківської області, яких у квітні 2014-го призначав тоді ще в. о. Президента Олександр Турчинов.

Загалом призначено дев'ять голів РДА. Поки що в очікуванні на призначення голови райдержадміністрацій перебувають сім районів Харківської області.

Один із них – Валківський. Тут ще у вересні минулого року з посади голови РДА було звільнено Едуарда Юрченка, якого в квітні 2014-го призначав в. о. Президента Олександр Турчинов. Також без керівника наразі Вовчанська районна державна адміністрація, відтоді як у вересні 2014 року з посади голови РДА було звільнено Ольгу Камінську. Вона пропрацювала тут трохи менше ніж півроку.

У Дергачівському районі посада керівника райдержадміністрації вакантна з жовтня минулого року. Саме тоді Петро Порошенко своїм розпорядженням звільнив Миколу Веретейнікова, якого в травні призначав Олександр Турчинов.

Аналогічна ситуація у Красноградському районі. За тиждень до нового року, 23 грудня 2014-го, посаду голови місцевої районної державної адміністрації залишив Олександр Пересада. Його стаж у кріслі керівника РДА – вісім місяців.

Нововодолазький район очікує на керівника з жовтня минулого року, коли Президент звільнив тодішню очільницю РДА Світлану Ротач. Її ще у квітні 2010-го на цю посаду призначав Віктор Янукович.

І майже рекордсмен із відсутності голови райдержадміністрації – Чугуївський район. Після звільнення Володимира Лобойченка, що очолював район попередні чотири роки, минув майже рік (Олександр Турчинов підписав відповідне розпорядження ще 18 березня 2014 року), а новий керівник РДА досі не призначений.

Та зовсім унікальна ситуація склалася на Печеніжчині. Це єдиний район у Харківській області, де голову райдержадміністрації звільнено не рішенням Президента (чи в. о. Президента), а за законом України «Про очищення влади». 30 жовтня 2014 року Петро Порошенко позбавив посад одразу 30 голів районних адміністрацій в Україні. Під люстрацію потрапив і на той час керівник Печенізької РДА Олександр Гусаров, який обіймав цю посаду з 2010 року. Сьогодні місце голови Печенізької райдержадміністрації досі залишається вільним.

Таким чином із квітня – травня 2014 року зміни керівництва РДА не торкнулися тільки восьми районів. Один із рекордсменів – Балаклійський район, уже вдруге очолюваний Степаном Масельським. Нагадаємо, цей голова райдержадміністрації обіймає свою посаду з травня минулого року. До цього (з 2010 по 2014 роки) Степан Масельський був головою Балаклійської районної ради, а ще раніше (з 2007 по 2010 роки) – головою райдержадміністрації цього ж району.

Незмінний із квітня 2014-го керівник у Барвінківській райдержадміністрації – Марк Беккер. І хоча губернатор Ігор Райнін відразу після свого призначення казав, що не проти запросити його до себе заступником, поки що Марк Беккер залишається на посаді голови РДА.

Богодухівську районну державну адміністрацію із квітня минулого року очолює Олександр Сластін, Великобурлуцьку – Віктор Слиш, Дворічанську – Віктор Клочан, Зміївську – Степан Миндар, Золочівську – Ігор Гурін, а головою Харківської РДА залишається Юрій Шпарага. Усі вони були призначені на свої посади в. о. Президента України Олександром Турчиновим.

Варвара Барська, матеріал з газети "Слобідський край" № 21 від 19.02.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта