Судмедексперти не визначились щодо стану здоров'я Ю. Тимошенко

09.07.2012 14:51 Влада
Обсяг документів, що надано судово-медичним експертам для вивчення стану здоров'я екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, настільки великий, що експерти затримуються з висновками.

Київський районний суд м. Харкова під час засідання у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України» 25 червня ухвалив рішення про призначення судово-медичної експертизи щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко, повідомляє сайт ХОДА.

    Своє рішення суд мотивував тим, що з початку судового розгляду справи, у суду немає жодного процесуального документу про стан здоров'я обвинувачуваної. Суддя також повідомив про те, що якщо Ю. Тимошенко буде відмовлятись від обстеження, то експертиза може бути проведена на основі існуючих медичних документів.

   Проведення судово-медичної експертизи було доручено Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи.

    Повідомляємо про те, що Юлія Тимошенко написала заяву, у якій без мотивації відмовилась від огляду судово-медичними експертами, що фактично затягнуло процес підготовки висновку.

    Згідно з вимогами законодавства судово-медична експертиза наразі проводиться шляхом вивчення експертами медичної документації Юлії Тимошенко та матеріалів справи.

    Через відмову від особистого огляду, а також з причини великого обсягу наданої медичної документації, яка підлягає ретельному вивченню, судово-медичні експерти 7 липня повідомили суд про необхідність додаткового терміну для надання комісійного висновку.


Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта