У захисту Тимошенко немає юридичних аргументів, впевнений прокурор Харківської області

08.04.2013 11:39 Влада
http://wallnews.info/ http://wallnews.info/
На думку прокурора Харківської області Геннадія Тюріна, Юлія Тимошенко, яка проходить як підозрювана у справі про незаконну діяльність корпорації ЄЕСУ, може бути доставлена на засідання 12 квітня.

Про це Геннадій Тюрін, відповідаючи на запитання журналіста «Слобідського краю», повідомив 8 квітня після наради з актуальних питань діяльності органів прокуратури області в умовах дії нового КПК України.

«З моєї точки зору, вона (Тимошенко — авт.) повинна з'явитися до суду, оскільки суд вже більше року не може почати слухання справи по суті. Адже за відсутності підсудного така процедура не передбачена чинним законодавством. Тим більше, що сьогодні Тимошенко вже заявляє про своє бажання брати участь у судових засіданнях, зокрема, в допиті свідка Гайдука у справі про організацію вбивства Є. Щербаня. Тому, я вважаю, в участі в засіданні Київського суду Харкова Тимошенко має бути зацікавлена не менше, зокрема, і в тому, щоб суд почув її доводи. Адже адвокати Тимошенко на сьогоднішній день лише поширюють неправдиву інформацію про неіснуюче рішення Верховного суду України про нібито закриття кримінальних справ проти своєї підзахисної. Оскільки ця інформація є вигадкою і не має під собою жодних підстав, то можна робити висновки про відсутність юридичних аргументів захисту. Саме тому її (Тимошенко — авт.) участь, її відповіді на питання суду і прокурорів за її ж діяльності на посту керівника корпорації ЄЕСУ дозволять і суддям, і громадськості зробити певні висновки», - сказав прокурор області.

Тюрін також зазначив, що у сторони державного обвинувачення при подальшому відсутності бажання підсудної відповідати вимогам закону за інкриміновані злочини або ж доводити свою непричетність, завжди є право заявити клопотання про її примусову доставку.

Лариса Гнатченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта