Удар по корупції та бюджетний процес. Тези доповіді Ігоря Райніна у Києві

11.02.2015 14:32 Влада
На рівні Харківської області найближчим часом завдадуть жорстокий та системний удар по корупції та тіньових схемах у сільському господарстві.

Про це доповів голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін під час розширеного засідання Кабінету Міністрів України.

- Я прошу від правоохоронних органів надійної, серйозної підтримки обласної адміністрації в цьому питанні, - наголосив Ігор Райнін.

Він зазначив, що Харківська область першою в Україні затвердила всі 485 місцевих бюджетів на 2015 рік на новій базі Податкового та Бюджетного кодексів із застосуванням нових ставок.

- Незважаючи на всі розмови, порівняно з минулим роком обсяг зведеного бюджету Харківської області збільшено більш ніж на 3 млрд грн, - сказав Ігор Райнін.

Доповідаючи про завдання на поточний рік, голова ХОДА зазначив, що зараз ведеться робота над тим, аби чітко забезпечити бюджетний процес у відповідності до новацій законодавства.

- Серед ключових завдань – наведення порядку в роботі з реєстром нерухомості та земельним кадастром разом з фіскальною службою та Міністерством юстиції. Є питання і щодо транспортного податку, а також щодо акцизного податку, де місце реєстрації суб’єкта господарювання далеко не завжди співпадає з місцем розміщення об’єктів торгівлі, особливо, коли мова йде про мережі. Всі ці питання ми в робочому порядку відпрацьовуємо з Кабінетом Міністрів та іншими центральними органами влади, - підкреслив Ігор Райнін.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта