Усі генерали стали рядовими. Подробиці

25.04.2013 09:01 Влада
http://www.agitka.net http://www.agitka.net
Китайський лідер Сі Цзіньпін наказав генералам і старшим офіцерам армії протягом двох тижнів нести службу як рядовим солдатам.

Несподіваний наказ усім офіцерам від підполковника і вище стати на час рядовими є частиною кампанії з підйому бойового духу у військах, повідомляє UBR.

Тимчасове зниження статусу військового керівництва не застосовувалося в Китаї вже більше 50 років, ще з часів Мао Цзедуна. У 1958 році Мао сказав, що старші чини щорічно повинні протягом місяця служити рядовими. Таким чином, Мао зміцнив контроль над збройними силами, а багато маршалів і генералів пішли на пенсію або залишили країну.

Аналітики відзначають, що просування по службі в китайській армії багато в чому залежить від особистих або сімейних зв'язків, і значний відсоток вищого командування просунулися в своїй службі настільки швидко, що практично не зазнали труднощів армійського життя за всю свою кар'єру.

В указі не зазначається, наскільки важкою буде 15-денна служба в строю для генералів і офіцерів. Сказано лише, що на цей період офіцери і генерали повинні "жити, їсти і служити" разом з рядовими.

"Вони повинні забезпечувати себе всім необхідним самі, а також платити за їжу. Вони не повинні приймати запрошення на банкети, їздити на екскурсії, приймати подарунки або втручатися в розпорядок частини", - сказано в заяві китайського міністерства оборони.

Джерело: UBR
Автор: Администратор сайта