Вихідні під знаком мітингів. Чого хочуть харків'яни

10.06.2014 06:00 Влада
фото SQ фото SQ
У суботу, 8 червня, у Харкові відбулися два мітинги.

Мітинг Євромайдана пройшов біля пам'ятника Шевченку. Акція пройшла під державними прапорами, в ній взяли участь близько 400 осіб. Головною темою зустрічі стало обговорення 100 днів нової влади.

Перед учасниками мітингу виступив заступник голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко. Він підкреслив, що за короткий період, що минув з моменту приходу до влади нової команди, в області вдалося відновити мир і спокій, поліпшити економічні показники, скоротити на третину заборгованість по зарплаті.

Запитання присутніх до заступника губернатора стосувалися роботи харківських підприємств, допомоги біженцям з Донбасу, притягнення до відповідальності екс-керівників області. Вони висловили побажання, щоб на наступні збори до них прийшли представники влади, відповідальні за економіку, соціальну політику та правові питання.

Тим часом о 12.00 біля пам'ятника Леніну зібралося близько 20 проросійський активістів.
За словами мітингувальників вони вийшли, щоб підтримати жителів Донбасу, зібрати гроші для переселенців, а також проти війни і нинішнього уряду.

По периметру площі чергували близько 100 правоохоронців, з двох сторін пам'ятника Леніна - міліцейські УАЗи.

Як пише видання mykharkov.info, пізніше кількість мітингувальників зросла до 70 осіб. На мітингу були представники КПУ, організації «Трудова Харківщина», руху "Юго-Восток", а також «Боротьба».

Мітингувальники заявили, що не визнають Петра Порошенка в якості легітимного президента. На їх думку, новий президент прагне продовжувати війну в Донецькій і Луганській областях і не прагне налагоджувати відносини з Російською Федерацією.

Автор: Администратор сайта