Закон про мови: Харківська облрада оприлюднить результати голосування поіменно

25.07.2012 12:51 Влада

Харківська облрада сьогодні на сесії прийняла звернення до президента України Віктора Януковича і Верховної Ради з приводу ситуації навколо закону "Про основи державної мовної політики".

За прийняття звернення проголосували 99 депутатів з фракції Партії регіонів, 7 - Компартії і один з фракції Народної партії, проти - 8 депутатів з фракції ВО "Батьківщина". Голосування пройшло в поіменному режимі, його результати будуть опубліковані в ЗМІ, повідомляє SQ.

Як зазначено в зверненні, облрада "стурбована ситуацією, яка розгортається навколо закону". "Особливе занепокоєння викликають спроби використати рішення Верховної Ради як обставину для дестабілізації політичної ситуації. Ніколи в цивілізованому суспільстві бійки, хуліганські дії, голодовки і інші провокаційні дії не могли замінити розумний компроміс", - наголошується в зверненні.

У документі говориться, що в червні 2006 р. Харківська облрада ухвалила рішення про реалізацію конституційних гарантій на використання російської мови в області. Прийняття цього рішення не викликало і не викликає напруги в суспільстві. "Враховуючи вищесказане, облрада підтримує позицію президента України, який вважає, що закон повинен пройти експертизу на відповідність Європейської хартії регіональних мов або мов нацменшин, яку ратифікувала Україна. Наполягаємо на припиненні будь-яких спекуляцій, пов'язаних з цим питанням", - зазначено в зверненні.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта