Затримання Олександра Єфремова: позиція прокуратури, політика та суду

16.02.2015 12:00 Влада
lifedon.com.ua lifedon.com.ua
Генеральна прокуратура України спільно зі Службою безпеки України затримала колишнього голову фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова.

Про це повідомив генпрокурор Віктор Шокін, передає прес-служба ГПУ.

"У суботу, 14 лютого співробітниками Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України була проведена спецоперація із затримання колишнього глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Єфремова Олександра Сергійовича, який підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем при обтяжуючих обставинах та службовому підробленні", - йдеться в повідомленні.

- СБУ за запитом Генпрокуратури з'ясувала місцезнаходження Єфремова, після чого він був затриманий у Києві, - розповів Шокін.

Тим часом суд відклав обрання запобіжного заходу для Олександра Єфремова. Про це в ході брифінгу заявив Віктор Шокін.

Шокін повідомив, що суд у справі Єфремова був призначений сьогодні на 10:00, але був перенесений через зайнятість судді в іншому процесі.

- Відповідно до закону, суд повинен давати заставу - це його право. Ми, безумовно, будемо наполягати на арешті, - заявив Шокін.

Сам Олександр Єфремов вважає своє затримання політичним переслідуванням. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Влада хоче скинути на інших провину за свої провали. В якості "жертви" вибрали мене", - наводить прес-служба слова Єфремова.

При цьому емігрувати або просити політичного притулку в інших країнах він не буде і переконаний, що йому вдасться довести свою правоту в українських судах або Європейському суді з прав людини.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта