Звернення щодо закону про мови ухвалили більше десяти райрад Харківської області

26.07.2012 09:51 Влада
Рішення звернутися до Верховної Ради відносно закону про мови вже ухвалені в 11 територіальних громадах області - на сесіях райрад, міськрад, вони продовжують прийматися в інших куточках області.

- Харків’яни, хто прочитає звернення, побачать його виваженість. В ньому йдеться про те, що питання необхідно вирішувати у конструктивному дусі, у правовому руслі, в рамках діючого законодавства, а не за допомогою істерії та штучного нагнітання паніки, протистояння, - зазначив С.Чернов.

Голова обласної ради також нагадав представникам ЗМІ, що норми Закону, який ухвалили народні депутати України, на території Харківщини діють вже шість років, повідомляє сайт облради.

- Сесія Харківської обласної ради у 2006 році ухвалила рішення відносно реалізації конституційних прав жителів регіону на вільне використання російської мови в Харківській області та сприяння виконанню зобов'язань України щодо реалізації норм Європейської хартії регіональних мов або мов меншин. Ми виграли усі суди, що підтвердило правильність рішення та його відповідність чинному законодавству, - підкреслив Сергій Чернов.

За його словами, за шість років дії такого рішення в регіоні не було жодних випадків конфліктних ситуацій, і лише напередодні виборів спекуляції навколо цього питання використовуються як інструмент завоювання симпатій електорату.

Автор: Администратор сайта