Ліцензія на право зберігання пального: як і де отримати

01.08.2019 12:00 Корисно
Колаж Бріани Янковської Колаж Бріани Янковської
Часто-густо на території виробника сільськогосподарської продукції зберігається не тільки відповідна техніка, а й паливно-мастильні матеріали. Тепер для цього необхідно мати ліцензію. Хто її видає та які документи для цього потрібні – розповідає наш консультант.

Як пояснила фахівчиня Кегичівського бюро правової допомоги Вікторія Зінченко, з  01 липня 2019 року Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23.11.2018 р. № 2628-VІІІ запроваджується ліцензування діяльності всіх, хто виробляє, зберігає або торгує пальним. Цей Закон стосується і сільськогосподарських виробників, які мають власні або орендовані паливні склади та/або ємності для зберігання пального.

Для отримання ліцензії необхідно звернутись із заявою до Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області (за місцем розташування місць зберігання пального), до якої додаються завірені заявником копії:

1) документа, що підтверджує право власності або право користування земельною ділянкою (чинні на дату подання заяви та/або на дату введення об’єкта в експлуатацію), цільове призначення якої відповідає заявленій діяльності;

2) акта вводу в експлуатацію об’єкта або акта готовності об’єкта до експлуатації, або сертифіката про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, або інших документів, що підтверджують прийняття об’єктів в експлуатацію (до 1 січня 2022 року можливо отримати ліцензію без подання цих документів, за умови подання копій документів, що підтверджують право власності на об’єкти нерухомого майна, виданих до 1 січня 2014 року);

3) дозволу на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки;

4) документа, який підтверджує оплату річної вартості ліцензії на право зберігання пального (у 2019 році – 780 гривень).

У разі, якщо зазначені документи видані (оформлені) іншій особі, ніж заявник, той додатково подає документи, що підтверджують його право на використання відповідного об’єкта, де здійснюватиметься зберігання пального.

 Читайте також: Пенсія для освітянина: повернення призначення за вислугу років