Породіллі Харківщини почали отримувати «пакунок малюка»

18.09.2018 11:30 Корисно
Фото: Твоє Місто Фото: Твоє Місто
17 вересня до пологових будинків області надійшло 539 наборів для новонароджених.

Це означає, що з 17 вересня усі породіллі Харківщини при виписці з пологового будинку одразу отримуватимуть обіцяний пакунок. За урядовою програмою, цей процес мав запуститися 1 вересня, але сталися логістичні затримки.

— Однак, усі, хто народив з того часу, отримають свій пакунок, — запевнив директор Департаменту соціального захисту ХОДА Юрій Шпарага.

За його інформацією, нині в районних управліннях соцзахисту мають видати пакунки 844 жінкам. Ті жінки, хто народив двійню або трійню, отримають, відповідно, два чи три пакунки. До речі, з першого вересня в області народилося вісім двієнь.

Юрій Шпарага також додав, що при виписці жінці не потрібно заповнювати окремих документів на пакунок, тільки поставити підпис в отриманні.

— Пакунки приходять опломбовані. Розкрити їх і зняти пломбу має право тільки мама, — наголосив Юрій Шпарага.

Врахувавши статистику народжуваності в області, фахівці соцзахисту вважають, що приблизно до кінця року регіон отримає 7033 пакунки. Відповідну субвенцію з державного бюджету область отримала.


Нагадаємо, «пакунок малюка» — це пілотний проект Уряду, втілений за міжнародної підтримки. На Харківщині він діятиме до 31 грудня. Та, як пояснив Юрій Шпарага, «пілотний» означає налаштування механізму та логістики. Чиновник запевнив, що програма «пакунок малюка» діятиме й після Нового року.

Читайте також: Батьки богодухівських школярів пікетували мерію

Автор: Тетяна Василець