У Харкові ПриватБанк допомагає ветеранам АТО та ООС у професійній адаптації

Promo
20.11.2018 16:30 Корисно
У Харкові за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» за підтримки Державної служби зайнятості у рамках проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» пройшов семінар для військових, які проходили службу в АТО та ООС.

У заході взяли участь близько 60 ветеранів бойових дій на Донбасі та представники підприємств та організацій, які запропонували свої вакансії. Це вже другий подібний захід. Тут Харків перехопив естафету від столиці України. Традиційно активну участь у подібних семінарах приймає ПриватБанк, якого визнають як одного з найкращих роботодавців країни. 

— Ми багато чуємо про те, що держава всіляко сприяє адаптації воїнів, які воювали на Сході України, — розповідає учасник проекту, ветеран АТО Андрій Ільченко. — Насправді все не так гладко. І тут не лише провина чи недопрацювання наших можновладців. Все набагато складніше. Молоді хлопці, які провели кілька років на справжній війні, часто не можуть повернутися на завод, на будівництво чи до підприємницької діяльності. Навіть при тому, що робочі місця для них є. Справа у тому, що ці люди вже по особливому сприймають дійсність, очікують від суспільства і навіть від своїх близьких іншого ставлення до життя, до понять чесності та справедливості. І часто вимушені себе шукати у сферах, пов’язаних із ризиком, із зброєю, із високою відповідальністю.

Мабуть, саме через це презентація та пропозиції вакансій ПриватБанку викликали найбільший інтерес учасників заходу. А саме — вакансія інкасатора привернула увагу ветеранів.

— Звичайно, ми розповіли про всі наші вакансії, — говорить керівник напрямку трудових ресурсів ГРУ ПриватБанку у Харківській області Ігор Попов. —  Але природно, що більшість відгукив отримала вакансія інкасатора. Ветеранів приваблює велика відповідальність, ризикована робота зі зброєю, солідна зарплата. Але приємно було чути і питання про можливість кар’єрного зростання. Це значить, що наші хлопці бажають рухатися вперед, бажають розвиватися.

Після презентацій та відповідей на загальні запитання учасники заходу змогли ближче поспілкувалися з потенційними роботодавцями. Тут, до речі, були і представники поліції, і військові, і промисловці. Біля стенда ПриватБанку вишикувалася справжня черга. Ветерани цікавилися вимогами до кандидатів, особливостями роботи інкасаторів, умовами оформлення дозволу на зброю. Результатом спілкування стали близько десяти заявок на вакансію інкасатора та одна заявка на вакансію спеціаліста з обслуговування банкоматної та термінальної мережі ПриватБанку. 

Читайте також: lifecell спільно з ПриватБанком запускає ідентифікацію через BankID