Харків став першим містом, яке повністю забезпечено унікальними банкоматами ПриватБанку

Promo
19.02.2019 15:15 Корисно
Харків став першим містом в Україні, де масово встановили універсальні банкомати з функцією кеш-ресайклінгу. Зараз в регіоні вже працюють 42 нові пристрої.

Тенденція щодо перетворення банкомата в багатофункціональний пристрій спостерігається в усьому світі. Банкомат з функцією кеш-ресайклінгу - універсальне обладнання, яке здійснює автоматизовані прийом і видачу готівкових коштів з використанням банківських карток за системою замкненого циклу обігу готівки. Це своєрідний гібрид термінала і банкомата. Кошти, внесені одним клієнтом, видаються іншому без їх інкасування фінансовою установою. Система дозволяє банку оптимізувати його операційні та часові витрати. У Харкові такі пристрої вже працюють у відділеннях ПриватБанку та великих торгових центрах. Саме віддалене розташування такого обладнання буде давати максимальний ефект.

Порівняно із звичними банкоматами і терміналами, в яких прийом готівки проводиться покупюрно, нові пристрої більш зручні, тому що здатні приймати і видавати пачками до 200 купюр готівки одночасно. Це суттєво скорочує термін роботи клієнта із терміналом. Грошові кошти надходять на картку миттєво, і ними відразу ж можна скористатися для здійснення безготівкового платежу, поповнення депозиту або погашення кредиту.

- Сьогодні практично всі банки використовують класичну схему дистанційного обслуговування клієнтів, - пояснює керівник напрямку розвитку і контролю банкоматної та термінальної мережі ГРУ ПриватБанку в Харківській області Олександр Бєлов. - Термінали приймають готівку, а банкомати її видають. Фахівцям інкасаторської служби доводиться доволі часто збирати готівку в терміналах і, відповідно, поповнювати банкомати. Таке обслуговування вимагає значних часових і матеріальних витрат. Використання обладнання з функцією кеш-ресайклінгу дозволить скоротити витрати банку, а значить, зберегти низькі тарифи для клієнтів. Але, головне, ці пристрої практично ніколи не будуть «порожніми». Тобто наші клієнти завжди зможуть отримати готівку.

Харків став першим містом в Україні, де масово встановили універсальні банкомати. Зараз в регіоні вже працюють 42 нові пристрої. У березні будуть установлені ще 23. Економічний ефект від використання цього обладнання довів доцільність такої практики, і ПриватБанк почав з 2019-го року встановлювати такі пристрої по всій країні. Загалом ПриватБанк планує замінити чверть банкоматної мережі. Вже закуплено та встановлено 250 банкоматів у всіх областях України, у планах - ще тисяча.

ПриватБанк на Харківщині має розгалужену та найбільшу мережу банкоматів та терміналів самообслуговування, у яких клієнти можуть самостійно отримати практично всі основні банківські послуги. Обладнання можна знайти у найвіддаленіших районах та селищах. В області безперебійно працюють 520 банкоматів та 780 терміналів. У тому числі унікальне обладнання - універсальні термінали, які здійснюють як прийом, так і видачу готівки. Дізнатися адреси та місце розташування терміналів і банкоматів, а також відділень ПриватБанку можна на сайті privatbank.ua.