Як безкоштовно перейти на електронний документообмін та зберегти гектари лісів

Promo
28.10.2018 09:12 Корисно
Фото: ПриватБанк Фото: ПриватБанк
ПриватБанк пропонує підприємствам та установам Харківської області економити на папері і берегти ліси. Безпаперові технології банку дозволяють економити до 550 тонн паперу на рік.

У ПриватБанку зазначають, що з метою економії паперу і швидкого опрацювання документів уже багато років ведуть внутрішній документообіг через електронні програми, а для співпраці з іншими установами чи компаніями банк пропонує своїм контрагентам безкоштовний сервіс “Paperless”.

 

Такий сервіс може використовувати будь-яке підприємство як при роботі з банком, так і як свій окремий майданчик для електронного документообміну. Для цього навіть не обов’язково бути клієнтом ПриватБанку.

 

Сервіс дуже простий у роботі і дещо нагадує звичайну електронну пошту. “Paperless” допоможе легко підписувати за допомогою електронно-цифрового підпису та зберігати в архіві договори, акти й інші документи в електронній, а не паперовій формі. Він повністю відповідає українському законодавству. Згідно із Законом  “Про електронно-цифровий підпис” документи, підписані за допомогою ЕЦП, мають таку ж юридичну силу, як і паперові з підписом і печаткою.

 

Візувати документи можна цифровими підписами всіх основних АЦСК України —  ДФС, Мін'юст та ПриватБанк.

 

Нагадаємо, що ЕЦП через Інтернет-банк Приват24 можна отримати безкоштовно за лічені хвилини.

 

Щодо економії у ПриватБанку. Наразі система електронного документообігу дозволила максимально позбутися паперу у роботі з документами. За середньої кількості затверджуваних у системі понад 2,5 млн документів на рік використання “паперової” технології потребувало б не менше ніж 325 тонн паперу (130 тисяч стандартних пачок розміром А4).

 

Також понад 20 тонн паперу ПриватБанк щорічно економить за рахунок впровадження електронного сервісу надання довідок і цифрової системи опрацювання вхідної кореспонденції — листів, звернень клієнтів. Активні користувачі Приват24 та мобільного банкінгу за рахунок відмови від паперових чеків і виписок економлять близько 131 тонни паперу на рік. А кожен другий клієнт банкомата або термінала самообслуговування банку, який відмовляється від друку паперового чека, щорічно економить 84 тонни паперу.

Довідково. Щорічно кожен четвертий четвер жовтня відзначається Міжнародний день без паперу. Цьогоріч цей день припав на 25 жовтня.

Читайте також: Berry — класика гаражних воріт