Значення спортивних ігор у розвитку дитини

Promo
20.11.2018 10:45 Корисно
Ще якихось 5 років тому майданчики біля наших будинків були заповнені веселими, рухливими малюками. А зараз дитина виходить на прогулянку з гаджетом, сідає на лавочку, ні з ким не спілкується і не відводить очей від екрана.

Активні забави на свіжому повітрі

Матусі, переживаючи за безпеку малечі (впаде, вдариться), намагаються утримувати її у колясці навіть у 3-4 роки, коли діти вже можуть впевнено ходити. В результаті – зайва вага та уповільнена реакція, труднощі у спілкуванні з однолітками, різноманітні комплекси, відставання у фізичному розвитку.

Важливо знайомити дітей зі спортивними іграми, а треба починати це робити ще в дошкільному віці. Щоб організувати це корисне заняття, від батьків буде потрібно зовсім небагато – трохи часу, щоб навчити та зацікавити дитину, а також придбати прості спортивні аксесуари, які можна замовити на сайті https://panama.ua/, не виходячи з дому. Для теплої пори року обираємо м'яч, бадмінтон, тенісні ракетки, фрісбі, а для зими, наприклад, клюшку з шайбою. Мотивами спортивних розваг є можливість розвинути свої здібності, силу, отримати позитивні емоції, почуття задоволення досягнутими успіхами.

Реальна користь

Подібні заняття позитивно впливають на розвиток дитини та сприяють формуванню різноманітних навичок та якостей:

  • Розвиток м'язів, суглобів та опорно-рухової системи в цілому. За допомогою спортивних ігор можливо не тільки сприяти фізичному розвитку дитини, але й коригувати окремі недоліки. Навіть нескладна гра з м'ячем сприяє розвитку мовлення, правильної координації рухів та вчить швидко реагувати на зміну ситуації та діяти у команді.

  • Сила та спритність. У дітей дошкільного віку спостерігається певна диспропорція – тулуб більш розвинутий у фізичному плані, ніж кінцівки. Тому активний рух допомагає розвитку рук та ніг, а також він сприяє правильній роботі травної системи, серцевого м'яза, підвищує рівень імунітету.

  • Виховуємо характер. Активні забави вчать дитину дисциплінованості, лідерству, рішучості, сміливості та вмінню керувати своїми емоціями.

Крім того, на думку психологів, спортивні ігри сприяють всебічному розвитку дитини, мають виховне значення та сприяють розвитку уяви.

Контактні дані інтернет-магазину Panama

Телефон: (044) 593-82-39, 0 (800) 50-77-12.

Графік роботи: кожного дня з 7:55 до 20:05.

Читайте також: Фото дня: перший сніг прийшов на Харківщину