Лайфхак: пінка для гоління в побуті

10.05.2017 17:34 Корисно
Буває, що чоловікові не сподобалася пінка для гоління – чи то для шкіри не підходить, чи запах не подобається. Не викидайте! Винахідливі люди придумали, як можна її застосувати у побуті.

З пінкою – ще чистіше й цікавіше

Пінка для гоління містить безліч очищувальних компонентів. Попри це вона не агресивна, у ній немає абразивних часточок (тобто дрібних твердих часточок, які можуть пошкодити поверхню). Тому пінкою чудово можна чистити поверхні (емальовані та з нержавійки) таких побутових приладів, як холодильник, піч, а також металеву кухонну мийку або каструлю.

Для процедури слід напінити речовину на суху губку і добре почистити те, що ви собі намітили. Прилади та каструльки просто посміхатимуться після такої «ванни», а ще й запаморочливо пахтітимуть.

Збираєтеся купатися у ванні і набридло постійно витирати дзеркало, що запітніває? Нанесіть на дзеркало пінку, почекайте з півхвилини, потім витріть насухо. На дзеркалі утвориться тонесенька плівка, що буде відштовхувати воду і від пари вже не утворюватимуться крапельки вологи на поверхні. Такий трюк годиться й для скляних дверцят душової кабінки, окулярів, вікон та подібних речей зі скла.

Перейдемо до кімнати, де, напевно, є килим або килимова доріжка. Якщо на них зненацька «посадили» якусь пляму, позбутися її теж допоможе пінка для гоління. Її слід нанести на пляму, потерти вологою губкою і залишити сохнути. За кілька годин залишки засохлої пінки приберіть пилотягом – від плями не залишиться й сліду.

Пінкою можна почистити каблучки та сережки – просто намазати й потерти, а потім зняти залишки речовини сухою серветкою.

Із досвіду чоловіків. Вони запевняють, що пінка добре відмиває руки від солярки. Спочатку слід взяти трохи соди (харчової або каустичної), потім пінки, і потерти цією сумішшю руки. Вони не лише якісно відмиються, а й шкіра буде після цього не такою сухою.

Ще із скарбнички господарів. Буває так, що після забілювання ацетоном оргскла слід його відполірувати. Змішайте пінку для гоління із зубним порошком – і глянсову поверхню забезпечено.

Двері іноді так риплять незмазаними нависами, що просто все перевертається всередині? А купити машинної олії все руки не доходять. Змажте навіси пінкою для гоління, це допоможе хоча б на той час, поки купите олію.

Ну, і про дітей не забудемо. Якщо в оселі є малі «рисувальники» – зробіть для них фарбу. Для цього слід просто додати до пінки харчової фарби яких завгодно кольорів. Такою фарбою запросто можна малювати на меблі та вікнах. Так само легко позбавитися цих слідів дитячого малярського мистецтва. Варто лише витерти фарбу звичайною вологою губкою.

Скоро Новий рік, і саме до часу штучний сніг, який теж можна зробити з пінки для гоління. На балончик пінки слід взяти півтори-дві пачки харчової соди. Змішати їх – от вам і сніг. Ним можна прикрасити підвіконня або вікна. Дітворі подобається з ним гратися – він схожий на справжній сніг, але не холодний, добре ліпиться. А головне – не треба боятися забруднитися, бо такий «сніг» легко струсити з одягу.

Косметика чоловіча – жінкам користь

Поповнить арсенал косметичних засобів жінок м’яка й лагідна пінка для гоління. Її можна використовувати замість лаку чи гелю для волосся, якщо їх не виявилося під рукою, бо вона так само добре фіксує зачіску, а потім легко змивається.

З ароматної та ніжної пінки виходить чудовий скраб для обличчя. Для нього пінку для гоління змішати з сіллю, нанести на обличчя та м’якими рухами помасирувати шкіру. Після – змити теплою водою, протерти шкіру тоніком і змазати зволожуючим кремом. Такий рецепт не підходить тільки тим, у кого суха шкіра.

Пінкою для гоління можна мити руки, навіть поставити замість рідкого мила у ванній або на кухні.

Вирішили зробити педикюр? Пінка вам у допомогу. Додайте її у воду, п’яточки добре розпаряться, залишиться тільки обробити їх пемзою.

Поспіхом роблячи манікюр удома, легко вимазати лаком шкіру навколо нігтів. Зарадить цьому теж може пінка для гоління. Треба намазати нею мазки чи плями лаку на шкірі й потерти.

Ідучи відпочивати влітку на природу, захопіть пляшечку піни для гоління. Вона виручить, і не раз, у багатьох випадках. Можна за її допомоги до блиску вичистити казанок для польової каші та відмити з рук жир. Якщо покусали всюдисущі комарі – пінка зніме свербіння. Перебули на сонці й шкіра почервоніла, або й з’явилися пухирі – добре заспокоїть шкіру теж пінка для гоління, адже вона містить пом’якшувальні компоненти, а також має охолоджувальний ефект.

Тетяна НІКОЛАЄВА

Матеріал з номера № 151 від 17.12.2016

Заголовок у газеті: Пінка – для гоління і не тільки

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта