Схуднення уві сні: як досягти результатів

08.11.2017 13:00 Корисно
Фото: greenspace.com.pl Фото: greenspace.com.pl
Нарешті мрія всіх панянок не докладати жодних зусиль і худнути здійснилася. Більш того – можна скидати вагу уві сні. Не вірите? А під цією нібито фантастикою є цілком науковий підмурок.

Здається, нарешті на радість усім прагнучим схуднути є добра новина – можна просто спати, а уві сні худнути без жодних зусиль. Знайдено чарівний засіб? Давайте розберемося.

Те, що після достатнього для організму і якісного сну ми відчуваємо себе бадьорими, енергійними, життєрадісними, всім відомо. Та як же це пов’язано з їжею та схудненням? Вчені довели, що коли ми спимо, організм розслабляється, у ньому виробляється гормон, який «стежить» за тим, щоб нам не хотілося їсти. Натомість коли не досипаємо (а ще коли до недосипу додаються стреси й депресія), виробляється інший гормон. Він так і підбиває невідпочилий і виснажений організм поповнювати запаси енергії, поглинаючи їжу в непомірній кількості. Причому не якісь там малокалорійні огірки-помідорки, а висококалорійні солодощі, булочки тощо. Як же поставити сон собі на службу саме для втрати зайвих кілограмів?

Спальня замість тренажерної зали

Спочатку визначимося, що таке якісний, «правильний» сон. Рекомендацію щодо восьмигодинного нічного сну ми чудово знаємо, та не завжди її дотримуємося. А відверто кажучи, зовсім не дотримуємося, чи не так? А можливо, комусь вистачає шість годин. У будь-якому разі, скільки б ви не спали, спробуйте для початку додати до звичайного часу свого сну всього півгодини. Вчені обіцяють, що вже тільки збільшенням періоду нічного відпочинку можна запобігти ожирінню. А навіть невеликий дефіцит сну уповільнює схуднення більш ніж на п’ятдесят відсотків. Це окрім того, що клітини організму стають нечутливими до інсуліну, а це призводить до діабету та порушенню обмінних процесів. До таких серйозних наслідків може призвести брак сну, до якого ми часто ставимося несерйозно.

Отже, насамперед слід забезпечити повноцінний сон організму. Тоді він не панікуватиме, відчуваючи голод, і їжа не буде для нього основним джерелом енергії.

Лягати спати треба з десятої до одинадцятої вечора, оскільки об одинадцятій починається саме «цілющий» час, який нам і потрібен. За одними джерелами, він триває до першої ночі, за іншими – до п’ятої ранку. Та в ліжку ми маємо бути залізно о двадцять другій.

Далі слід звернути увагу на дихання і, якщо воно не таке як слід, дещо перевчитися. А саме – дихати за допомогою діафрагми (тобто вдихати й видихати «животом», а не грудями). Це вже справжній спортивний елемент, оскільки таке дихання – в основі багатьох спортивних методик. Що воно дає? Кров наповнюється більшою кількістю кисню, поживні речовини та вітаміни швидко надходять до клітин, відповідно, прискорюється обмін речовин. А прискорюється метаболізм – спалюються жири і відбувається схуднення. І ніякої містики.

Слід тільки пам’ятати, що діафрагма не буде повноцінно працювати (а отже, працювати на наше схуднення) при перевантаженому шлунку. Звідси й порада їсти не пізніше ніж за три години до сну. Ну хіба що попити трав’яного або зеленого чаю чи з’їсти яблуко, апельсин (тільки не калорійні та «важкі» виноград або банан).

Заняття спортом (у кого є город – можуть додатково не турбуватися) не треба скидати з рахунків. Адже вони дають приємну втому, що теж сприяє здоровому сну.

Як бачите, до будь-якого результату все одно слід докласти деяких зусиль. Один відомий дієтолог розповів про заможну жіночку, яка звернулася до нього, сподіваючись схуднути. Вона слухала-слухала все, що він детально розписав їй стосовно дотримання дієти. А потім запитала: «А не можна, щоб на дієті хтось посидів замість мене?»

5 порад щодо «сну схуднення»

1. Спіть у прохолодній кімнаті – 18 градусів і нижче.

2. Пийте перед сном «лужні напої» – мінеральну воду, соєве молоко, їжте мед, кавун. лимони. Це прискорить спалювання жирів уночі.

3. Вдихайте запах м’яти – вона пригнічує апетит і прискорює обмін речовин. Можна покласти пучечок м’яти біля подушки або запалати аромалампу з м’ятною олією.

4. Спіть в абсолютно темній кімнаті – це підвищує шанси на похудіння на 21 відсоток. Світло (а також усе, що випромінює електромагнітні хвилі – телевізор, телефон, планшет тощо) пригнічує утворення мелатоніну, який сприяє схудненню.

5. Їжте більше перцю – пекучого червоного та більш м’якого чорного. Спалення жирів відбуватиметься швидше. Можна просто додати перчику у вечірню склянку кефіру.

Люди, які сплять п’ять-шість годин і відчувають дефіцит сну, важать на п’ятнадцять кілограмів більше за тих, хто повноцінно висипається.

Тетяна НІКОЛАЄВА

 

Автор: Администратор сайта