Харківська лижниця завоювала «золото» Всесвітньої Універсіади (ФОТО)

19.12.2013 16:18 Спорт
Фото: www.universiadetrentino.org Фото: www.universiadetrentino.org
Українські лижниці в четвер стали чемпіонками 26-ї Всесвітньої зимової Універсіади, яка триває в італійському Трентіно.

Краще за всіх засвоївши мушкетерський принцип: «один за всіх і всі за одного», львів'янка Катерина Григоренко, сумчанка Марина Анцибор та студентка Харківської Державної Академії фізичної культури Катерина Сердюк (Цесельська) виграли жіночу лижну естафету - три по п'ять кілометрів.

Харків'янка бігла на заключному відрізку і відправилася на дистанцію, маючи шість секунд переваги перед найближчою переслідувачкою - Юлією Янссон зі Швеції. Стартувала підопічна відомого в недавньому минулому українського лижника Романа Лейбюка дуже впевнено та невдовзі збільшила свою перевагу до десяти секунд. Шведка кинулася в погоню та наприкінці гонки зуміла скоротити відставання.

Втім, Сердюк на останніх метрах траси таки відстояла перемогу для збірної України, прийшовши на фініш із запасом в 3,1 секунди. Студентську команду Казахстану, яка посіла третє місце, українки обігнали майже на 20 секунд.

Загалом у жіночій естафеті за нагороди Універсіади-2013 змагалися збірні із сімнадцяти країн.



«Золото» Катерини Сердюк, яка не так давно перейшла в лижний спорт з біатлону, виявилося історичне. Адже це перша перемога харківських лижниць на Всесвітніх зимових Універсіадах.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта