Бійка між хокеїстами у Харкові. Динамівця з льоду винесли лікарі (ФОТО)

19.02.2013 11:57 Спорт
фото з сайта ХК Динамо-Харків фото з сайта ХК Динамо-Харків
Хокейний клуб «Динамо Харків» провів два переможні матчі в чемпіонаті України, обігравши гостей зі Львова та вперше в цьому сезоні здобувши перемогу над лідером ПХЛ київським «Беркутом».

Матч зі столичною командою відбувся на харківській арені «Салтівський лід» 14 лютого у свято всіх закоханих, але це не стало на заваді відданим уболівальникам прийти й підтримати свою команду.

Відігравши перший період без забитих шайб, у другому суперники харків’ян почали діяти більш жваво. Та на 28-й хвилині, після вдалого «пострілу» Ігоря Кугута, господарі майданчика повели в рахунку. Але майже за хвилину форвард суперника Андрій Міхнов зміг відновити рівновагу – 1:1. З цим рахунком команди пішли на останню перерву.

Багатим на події вийшов заключний третій період. На 45-й хвилині гості реалізували більшість і вийшли вперед. Але радість столичних хокеїстів була недовгою. Уже за дві хвилини динамівець Павло Большаков зрівняв рахунок. Ця шайба додала харків’янам упевненості в своїх силах, вони заграли активніше і втретє у цьому матчі уразили ворота суперника. На 54-й хвилині з передачі Василя Полоницького переможну шайбу забив капітан харківського «Динамо» Артем Бондарєв.

Ця перемога дозволила динамівцям піднятися на третю сходинку турнірної таблиці.
Напружений графік чемпіонату України майже не дав харківським хокеїстам часу для перепочинку після важкого матчу з «Беркутом». Уже за два дні динамівці на своїй арені зустрічали наступного суперника – клуб «Леви».

Господарі майданчика з перших хвилин захопили ініціативу, але гості з цим миритися не збиралися та часто використовували проти харків’ян жорстку гру, яка супроводжувалася порушеннями правил і бійками. Так на 10-й хвилині між собою зчепилися гравець «Левів» Єгор Купцов і динамівець Максим Протопопов. Але більше за них постраждав Ігор Кугут, який теж втрутився в бійку, – він покинув лід за допомогою лікарів. За неспортивну поведінку та нанесення травми супернику гравця «Левів» було видалено до кінця матчу, а Кугут і Протопопов отримали покарання – дві та чотири хвилини (відповідно) вилучення з гри.


Проте, жорстка гра з боку суперника не завадила динамівцям на 13-й хвилині повести в рахунку. Скориставшись більшістю, Роман Долгіх замкнув пас від Андрія Лупандіна – 1:0.

Майже за тим же сценарієм, але вже без бійок, пройшов другий період матчу. Харків’яни постійно тиснули на ворота суперника, але спромоглися закинути лише одну шайбу. На 26-й хвилині відзначився Євген Пастух – 2:0.


Напруженим видався третій період. На 48-й хвилині Євген Пастух зробив дубль, а через три хвилини став автором результативного паса, вивівши на побачення з воротарем «Левів» Елвіса Желубовскіса, який свій шанс не змарнував і довів рахунок до 4:0.

Далі гра в матчі повернула на інше. Зарано повіривши в легку перемогу, динамівці збавили оберти й ледь не поплатились за свою недбалість. Суперник, відчувши можливість відігратися, відразу пішов уперед і протягом трьох хвилин скоротив відрив у рахунку до двох шайб. Але динамівці все ж таки знайшли сили під кінець матчу знову захопити ініціативу й не дали «Левам» зрівняти рахунок, довівши матч до перемоги – 4:2.

Таким чином, «Динамо Харків» і надалі утримує третю сходинку турнірної таблиці та зараз лише на одне очко відстає від «Компаньона», який йде попереду.
У наступному матчі, який відбудеться 20 лютого в Києві, суперником харківського клубу знову буде «Беркут».

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №22 від 19.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта