Чемпіоном України з ВМХ став куп’янський школяр

29.05.2012 16:20 Спорт
У Куп’янську пройшов другий національний чемпіонат з велосипедного спорту ВМХ, який був одночасно другим етапом Кубка України.

Новий вид велосипедного спорту ВМХ набуває дедалі більшої популярності й в Україні. Великий поштовх його розвитку додало відкриття в Куп’янську нової траси європейського рівня, яку в минулі вихідні вперше змогли випробувати кращі представники велосипедного спорту ВМХ України.


У змаганнях взяли участь велосипедисти Харківської та Чернівецької області та міста Києва, загальною кількістю 84 спортсмени.


Чемпіонат пройшов серед чоловіків і жінок, які виборювали місця у двох дисциплінах: індивідуальній гонці на час та гонці рейсінг. Велосипедисти Харківщини вибороли 16 медалей: шість золотих, шість срібних і чотири бронзові.


У загальному підсумку чемпіоном України став вихованець куп’янської школи велоспорту ВМХ Владислав Сапожников. Серед призерів чемпіонату й Кубка України були також і інші вихованці куп’янської школи, які зараз навчаються в Харківському державному вищому училищі фізичної культури № 1 та ШВСМ під керівництвом тренерів Валентини Погорілої та Івана Єльникова. Серед чоловіків бронзову нагороду в чемпіонаті виборов Андрій Вербоватий, у жінок «срібло» – у Тетяни Балєвої, «бронза» – у Марії Павлової.

Такі самі медалі дівчата здобули й на Кубку України, переможницею якого стала спортсменка Чернівецької області. Чоловіки також віддали перше місце представнику Чернівецької області, спортсмени зі збірної Харківської області посіли друге (Олександр Чуб) і третє (Станіслав Кериченко) місця.


Наприкінці липня куп’янську трасу БМХ чекає нове випробування національного характеру. З 20 до 23 липня пройде чемпіонат України з велосипедного спорту ВМХ серед юнаків і юніорів.

Борис Бреславець, матеріал газети "Слобідський край" №63 за 26.05.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта