Дефлімпіада-2013: українці на другому місці, харків'яни вибороли 13 медалей

05.08.2013 06:32 Спорт
http://fakty.ictv.ua/ http://fakty.ictv.ua/
Національна дефлімпійська збірна України посіла другу сходинку в медальному заліку XXII літньої Дефлімпіади, здобувши 88 нагород, 13 з який заслуга спортсменів Харківщини.

4 серпня в болгарській Софії завершилася Дефлімпіада-2013, на якій українські спортсмени знову довели, що є одними з найкращих у світі та вдруге поспіль зайняли другу сходинку в медальному заліку. На їх рахунку 88 медалей, з яких 21 золота, 30 срібних та 37 бронзових. 

Вагомий внесок в загальний успіх зробили і харківські дефлімпійці. Їх перемоги поповнили кошик збірної України на 13 нагород - 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзові медалі.

Вже на старті Дефлімпіади чемпіонами стали плавець Андрій Зургалідзе (на дистанції 200 метрів брасом) та Тетяна Біда  (у спортивному орієнтуванні на довгій дистанції).
Але ще більше нагород харків’янам принесли останні дні змагань. Тетяна Біда разом з харків’янкою Ганною Федосєєвою та киянкою Яною Мельник здобули золото у спортивному орієнтуванні в естафеті.

В цьому ж виді програми, але серед чоловіків, харків’яни Олександр Санькін та Дмитро Плахотник разом з Русланом Ніколаєнком з Полтави здобули срібні нагороди.

Феєричним був і виступ харківських дзюдоїстів. У складі збірної України Харківську область в змаганнях з дзюдо представляло всього два спортсмени, але обом вдалося показати стопроцентний результат. Серед чоловіків у ваговій категорії до 60 кілограмів не було рівних Владиславу Мозиреву. Здолавши суперників з Монголії та Ірану, харківський спортсмен у фіналі зустрівся з представником Японії Акіо Кіра, та і він не зміг зупинити Владислава на шляху до золотої дефлімпійської медалі. А серед жінок чемпіонкою стала Світлана Забара. У ваговій категорії до 48 кілограмів харків’янка впевнено перемогла суперниць з Росії, Білорусі та Туреччини і, набравши максимальну кількість очок, здобула золоту медаль.

В передостанній день Дефлімпіади порадували і харківські стрільці. В змаганнях серед жінок у стрільбі на 50 метрів з гвинтівки Наталія Санькіна здобула 581 бал та посіла друге місце, поступившись переможниці з Росії лише дев’ятьма очками.

Яскраво виступили харків’яни і у командних видах спорту. Жіноча дефлімпійська збірна України з баскетболу, до складу якої увійшло 10 спортсменок Харківської області: Неля Бражникова, Ірина Дубюк, Ольга Кальченко, Тетяна Кулінок, Олеся Літвін, Юлія Москалець, Аліна Савчук, Марта Сєдєльнікова, Аліна Терещенко та Вікторія Українець, - впевнено долаючи суперниць, дійшла до фіналу, але, на жаль, не змогла здолати опір збірної США. Програвши з рахунком 81:57, наші дівчата здобули срібні нагороди.

В свою чергу чоловіча збірна України з баскетболу, разом з харків’янином Павлом Гайдамакою в її складі, потрапити до фіналу не змогла. У півфіналі українці поступилися збірній Литви 67:58 та боролися за бронзу проти команди США. На жаль, американці знову спромоглися переграти українську збірну.

Поступившись з рахунком 93:69, українські баскетболісти залишилися без медалей.
Та гіркоту цієї поразки змогли трохи підсолодити футболісти, які останніми завершували змагання на Дефлімпіаді-2013 та стали призерами. Збірна України, в складі якої грає харків’янин Дмитро Українець, в фінальному матчі в напруженій боротьбі з рахунком 2:1 поступилася команді Росії та здобула срібні нагороди.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта