Депутати та держслужбовці Харківщини вирішували, хто сильніший

05.07.2012 14:50 Спорт
28 червня в спорткомплексі Харківського університету ім. В. Н. Каразіна відбувся незвичайний футбольний турнір: держслужбовці міста та області грали проти депутатів Харківщини.

Участь у змаганнях взяли чотири команди, які представляли Харківські обласну раду, Харківську облдержадміністрацію, Харківську міську раду і міськвиконком.

У першому півфіналі держслужбовці з обладміністрації без зайвих труднощів з рахунком 3:0 обіграли депутатів обласної ради, завдяки чому вийшли до фіналу, де зустрілися з переможцем іншої пари.

Другою командою, яка потрапила до фіналу, стала команда Харківського міськвиконкому, яка з рахунком 4:3 обіграла представників Харківської міської ради. Цей матч цікавий ще тим, що саме в цій грі було назначено єдиний за турнір пенальті, який удало пробив депутат міськради Володимир Мисік.

Дуже напруженим вийшов матч за третє місце. Депутати обласної та міської ради майже нічим не поступалися один одному і поперемінно виходили вперед. Але за підсумками двох таймів перемога та бронзові медалі турніру дісталися представникам Харківської обласної ради.

А от у фіналі фортуна відвернулась від гравців з обладміністрації, які з рахунком 6:4 поступилися держслужбовцям Харківського міськвиконкому. Команди дуже різнилися за віком. Незважаючи на досить потужну гру досвідченої «дорослої» команди обладміністрації, капітаном якої був знаний у минулому гравець харківського «Металіста» Валентин Крячко, молодість футболістів команди Харківського міськвиконкому взяла гору. Вони з самого початку захопили ігрову ініціативу та протримали її до кінця матчу. При цьому гравцям обладміністрації навіть довелося ризикнути й замість воротаря випустити п’ятого польового гравця. Але саме в цей час вони пропустили в свої ворота гол, який можна назвати найкрасивішим у турнірі.

Владислав Подвойський, який за фінал чотири рази «розписався» у воротах суперника, зміг влучити в пусті ворота команди обладміністрації з протилежного кінця футбольного майданчика. Також в складі команди Харківського міськвиконкому по одному голу в ворота суперника провели Владислав Баглик та Іван Рижиков. У складі команди обладміністрації у фіналі відзначилися Сергій Чудік, Сергій Коваленко, Віктор Детюк і В’ячеслав Поунін.

Переможця і призерів турніру було нагороджено медалями та грамотами. Команді Харківського міськвиконкому було також вручено кубок – як переможцю першого обласного турніру з міні-футболу серед команд депутатів та держслужбовців.
Було визначено й нагороджено кращіх гравців у командах-призерах. У складі переможців кращим футболістом було визнано Павла Думенка, у команді обладміністрації – Сергія Чудика, а в команді облради – Ігоря Каулька.

Для держслужбовців Харківської облдержадміністрації цей турнір став своєрідною бойовою підготовкою до майбутньої Всеукраїнської Спартакіади серед держслужбовців, яка з 17 до 22 вересня відбудеться в Алушті.

Борис Бреславець, матеріал з газети "Слобідський край" №79 від 05.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта