До Євробаскету-2015 українські учні влаштують офіційний "розігрів"

05.04.2013 09:59 Спорт
http://podrobnosti.ua/ http://podrobnosti.ua/
Напередодні чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року відбудеться Всеукраїнський турнір з баскетболу серед шкільних команд.

За аналогією футбольного турніру школярів, який проходив по всій Україні, і був приурочений до Євро-2012, керівництвом країни було прийнято рішення провести напередодні Євробаскету-2015 шкільний турнір з баскетболу.

Про це 4 квітня під час відеоконференції з областями країни розповів міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Шкільний турнір пройде приблизно з вересня 2013 по травень 2014 року, та охопить всі області і райони України. За аналогією з шкільним Євро, спочатку будуть проведені матчі в всередині кожної області, потім кращі команди поведуть боротьбу в регіональній сітці, а у фінальній частині зустрінуться вісім кращих команд, який поборються за медалі турніру в Києві.

- Впевнений у тому, що такого роду турніри, як футбольні, що проводилися напередодні Євро-2012, так і баскетбольні, які будемо проводити напередодні Євробаскету, повинні проходити з року в рік. Потрібно залучити всю країну, змагання повинні бути постійними. Цим ми вирішимо дуже багато проблем. В першу чергу, залучивши людей до спорту, зменшимо число курців і тих, що вживають алкоголь, а отже покращимо здоров'я населення, - зазначив Равіль Сафіуллін.

Борис Бреславець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта