Договір на проведення Євробаскету-2015 отримав Харків

27.12.2013 09:37 Спорт
http://zn.ua/ http://zn.ua/
Місцевий оргкомітет «Євробаскет 2015» підписав договори про співпрацю з підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату і передав їх Харківській міськраді.

Договір визначає правовідносини між організатором та приймаючими містами Євробаскету 2015 року з усіх аспектів підготовки турніру і передбачає розробку низки концепцій. 

«Ми ретельно опрацювали ці документи. Вони регулюють питання підготовки транспортної, дорожньої, спортивної, готельної інфраструктури міст, просування Євробаскету-2015, а також належного рівня безпеки, охорони правопорядку та медичного обслуговування під час турніру. Ми очікуємо, що найближчим часом міста підпишуть договори зі свого боку», - зазначив директор МОК «Євробаскет 2015» Маркіян Лубківський.

Крім того, директор Євробаскету підкреслив, цей договір - не вирішальний, остаточне рішення ФІБА Європа прийме лише після того, як у всіх шести містах будуть остаточно і своєчасно побудовані арени, що відповідають усім їхнім вимогам. Зокрема, у Харкові будівництво багатофункціональної арени планують закінчити у грудні 2014 року.

Зазначимо, проект договору з містами-господарями було обговорено на семінарі для приймаючих міст, що відбувся 15 листопада цього року. Основою для співпраці з містами-господарями є угода про проведення турніру, укладену між Федерацією баскетболу України (ФБУ) і ФІБА Європа, а також досьє заявки, до якого увійшли письмові гарантії приймаючих міст про підтримку проведення Євробаскету в Україні. Місцевий організаційний комітет «Євробаскет 2015» - офіційно уповноважена ФІБА Європа і ФБУ структура для забезпечення операційної частини з підготовки та проведення турніру «Євробаскет 2015» в Україні.

Автор: Администратор сайта