Донецький «Шахтар» оформив «золотий дубль» у Харкові

18.05.2017 05:10 Спорт
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
«Гірники» у фіналі Кубка України мінімально обіграли київське «Динамо».

Вчора, 17 травня, у Харкові на ОСК «Металіст» відбувся фінальний матч Кубка України з футболу, в якому зійшлися дві найсильніші команди країни – донецький «Шахтар» і київське «Динамо».

Столичні футболісти хотіли завоювати цей трофей, щоб хоч якось скрасити сезон у рік свого 90-річчя і піднести подарунок власним вболівальникам. У той же час «гірники» бажали оформити «золотий дубль» і покласти чемпіонські медалі в Кубок України.

Матч проти киян почався для «Шахтаря» призначенням пенальті  у ворота суперника. На 6-й хвилині після удару головою Ракицького м'яч у карному майданчику киян знайшов руку Александара Пантіча – арбітр матчу, харків'янин Костянтин Труханов, без жодних вагань вказав на одинадцятиметрову позначку.

До м'яча підійшов Марлос, однак вивести свою команду вперед екс-гравець «Металіста» не зумів. Бразилець вирішив виконати удар у стилі Антоніо Паненки і легко підсікти м'яч, пробивши по центру. Марлос зумів перехитрити Максима Коваля, який завалився у лівий від себе кут, однак удар півзахисника потрапив у поперечину.

Своїм по-справжньому небезпечним моментом кияни відповіли лише під завісу першого тайму. На 44-й хвилині капітан «Динамо» Андрій Ярмоленко вийшов на ворожі ворота, поклав на газон Пятова і з гострого кута пробивав по порожніх воротах – дуже не точно.

У другому таймі, особливо під кінець гри, було видно, що «Динамо» не проти довести справу до овертайму або навіть серії післяматчевих пенальті. Але «Шахтар», в свою чергу, був іншої думки. На 80-й хвилині за своє піжонство в дебюті зустрічі виправився Марлос: «постріл» у виконанні бразильця з 20-ти метрів залетів точно в кут воріт «Динамо». Кияни побігли відіграватися, але всі їхні спроби досягти бажаного виявилися марними.

1:0 – донецька команда залишила Кубок України у себе, який, до речі, став для «гірників» 11-м в історії їх виступів на турнірі. За цим показником вони зрівнялися з київським «Динамо».

На урочистій церемонії нагородження футболісти «Шахтаря» отримали почесний трофей з рук президента Федерації футболу України Андрія Павелка та голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта