Екстримали велоспорту провели відкритий чемпіонат у Харкові

18.07.2012 15:48 Спорт
У Лісопарку ганяли на велосипедах У Лісопарку ганяли на велосипедах
Асфальту не буде! Під таким гаслом 14 липня по звивистим стежках харківського лісопарку пронеслася велогонка відкритого чемпіонату області з маунтінбайку.



Харківський лісопарк знову приютив екстрималів велоспорту, які, захищенні кронами дерев від палючого сонця, виборювали медалі чемпіонату в п'яти категоріях.

Спортсмени самі розробили маршрут протяжністю 4,8 кілометрів, який пройшов по природнім та саморобним стежкам лісопарку.

В змаганнях взяли участь близько 70 спортсменів різного віку. Крім харків'ян в гонці взяли участь велогонщики з Дніпропетровська та Сум. Але скласти гідну конкуренцію господарям чемпіонату гості не змогли. Харків'яни не тільки перемогли у всіх категоріях, а й забрали всі інші медалі.

Так в категорії «Ветерани» перемогу святкував досвідчений харківський велогонщик Станіслав Титоренко, який вже понад сорок років займається велоспортом, а зараз разом з командою ветеранів виборює для Харківщини медалі міжнародних та національних стартів. Друге та третє місце чемпіонату посіли його друзі по команді Ігор Гримайло та Дмитро Башков. До речі, сьогодні команда велогонщиків-ветеранів Харківщини складає 30 чоловік. І це тільки ті, що постійно займаються та приймають участь у різних змаганнях. А на тренуваннях, за словами Станіслава Титоренко, їх чисельність буває налічує майже 70 чоловік.

В категорії «Еліта» знов не було конкуренції молодому, але вже досвідченому харківському спортсмену Сергію Симоненко, який тільки повернувся з чемпіонату України та знаходиться у чудовій формі. Друге місце в цій категорії посів Василь Капущак, а бронзову медаль виборов Кирило Кузяшин.

Серед чоловіків-аматорів місця розподілилися таким чином: перше – Віктор Водолага, друге Максим Тимощук, третє – Ілля Самсонов.

Серед дівчат переможницею стала Ірина Попова, срібло дісталося Надії Коломієць, третю сходинку виборола Анна Батуріна.

В наймолодшій віковій групі в категорії діти-спорт найкращий результат показав Євген Ласкін, другим прийшов Максим Федосов, а бронзу завоював Владислав Комісаров.

Варто зазначити, що в серпні цього року, в рамках ще одного етапу відкритого чемпіонату області з маунтинбайку, пройде марафон тривалістю 6 годин. Також 28 липня відбудеться другий етап міжнародної гонки «Велопланета», яка, за словами організаторів, стане наймасовішою в 2012 році, та збере представників велоспорту зі всієї України, а також чимало російських спортсменів.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта