Еліна Світоліна не змогла пройти до чвертьфіналу Вімблдону

10.07.2017 13:05 Спорт
Фото: btu.org.ua Фото: btu.org.ua
Харківська тенісистка у двох сетах поступилася переможниці останнього Ролан Гаррос, латвійці Олені Остапенко.

В 1/8 фіналу Вімблдону Еліні Світоліній протистояла латвійка Олена Остапенко, яка минулого місяця стала переможницею Ролан Гаррос. 

Тріумфатор головного ґрунтового турніру сезону жваво розпочала поєдинок проти харків'янки. Взяла дві з трьох подач Світоліної, впевнено тримала свою і вела 4:1. Потім в наступні два гейми Олена почала багато помилятися, чим скористалися Еліна, яка скоротила розрив у рахунку до мінімального — 3:4. Але потім Остапенко виправилася і довела справу до логічної перемоги у стартовій партії — 6:3.

Харків’янка краще всіх здала ЗНО з французької

Наступний сет харків'янка почала за здравіє, відразу зробивши брейк. Але в наступному геймі Олена «брейканула» українку. Мабуть, переломний момент в партії був у п'ятому геймі, коли при 2:2 подавала Олена. Цей гейм був найзатяжнішим в сеті — тривав понад десять хвилин. За цей відрізок матчу у Еліни було 5 брейк-пойнтів, які відіграла Остапенко і взяла свою подачу. На зльоті Олена взяла наступні два гейми. За рахунку 5:2 на користь Остапенко на подачі Еліни був матчбол, але Світоліна відіграла і взяла подачу. Потім Еліна відіграла ще чотири матчболи і «брейканула» Олену. У ті хвилини Світоліна повірила в себе, взяла наступні два гейми і при 6:5 подавала на сет. Вела 30:0, але програла чотири очки поспіль, і справа дійшла до тай-брейку. Там Світоліна вела 3:1, потім відіграла ще два матчболи, але в підсумку програла 8:6.

Світоліна у впертій боротьбі програє Олені Остапенко в 1/8 фіналу (3:6; 6:7) і вилітає з Вімблдону.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта