Федченко захистив титул, але залишився незадоволеним (ФОТО)

22.04.2013 09:26 Спорт
http://k2ukraine.com/ http://k2ukraine.com/
Харків'янин Сергій Федченко успішно провів захист свого титулу чемпіона Європи за версією WBO в суперлегкій вазі, перемігши претендента з Іспанії.

Вечір боксу, який 20 квітня відбувся у харківському Палаці спорту, увінчав титульний бій між чемпіоном Європи за версією WBO в суперлегкій вазі Сергієм Федченко та іспанцем Карімом Ель Уазгарі на прізвисько «Диявол».

Напередодні бою супернику українця авансом було видано чимало дивідентів з приводу його техніки та вмінню триматися в рингу, як від організаторів бою - компанії «K2 Promotions» так і від самого Сергія.

Очікувався важкий та безкомпромісний поєдинок, але бій пішов за зовсім іншим сценарієм. У Харкові Уазгарі показав аж ніяк не видовищний поєдинок, заважаючи при цьому щось зробити і господареві рингу.


У першому раунді суперники придивлялися один до одного, і особливо не загострювали ситуацію. Але вже на початку другого стала помітна суттєва перевага харківського боксера. Федченко активно рухався, і його удари раз за разом досягали мети.

У свою чергу суперник, якому явно не світила перемога в цьому поєдинку, обрав в'язку техніку бою, і постійно, як тільки чемпіон виходив на ударну позицію, йшов у клінч або взагалі підставлявся спиною. Таким чином, бій взагалі втратив свою видовищність, але дозволив іспанцеві протриматися всі 12 раундів, хоча уникнути нокдауну Уазгарі все ж не вдалося. У шостому раунді Сергій Федченко все ж таки дістав суперника джебом, який змусив іспанця втратити рівновагу.

Напруженим вийшов останній раунд. Постійне уникнення суперником бою, в кінцевому підсумку знервувало харківського боксера, і, як тільки іспанець вкотре відвернувся, Федченко настукав йому по спині, за що рефері зняв з українця один бал.
Тим не менш, на результат бою це не вплинуло. По закінченню 12 раундів вердикт всіх трьох суддів був на користь чемпіона - 119:107, 119:107 і 118-110.

Незважаючи на перемогу, Сергій Федченко залишився незадоволений самим боєм, про що і розповів в інтерв'ю: «Хотілося б звичайно в рідному місті дуже яскраво виступати, але бувають суперники, які не дають це робити. Самі не боксують і іншим не дають. Але це досвід, і з такими теж потрібно зустрічатися. Бажано їх бити дуже боляче і сильно, щоб вони більше або не виходили на ринг, або виходили і боксували, а не боролися, штовхалися і відверталися».

Тим не менш, результат був досягнутий - Сергій Федченко успішно захистив свій титул чемпіона Європи, і продовжує перебувати у першій п'ятірці рейтингу WBO, що дозволяє сподіватися, що найближчим часом він зможе поборотися вже за пояс чемпіона світу.

Борис Бреславець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта