Футбольне поле у Харкові збудують голландці

16.10.2012 14:47 Спорт
http://images.yandex.ua http://images.yandex.ua
Сьогодні відбулося підписання меморандуму про намір співпраці ХОДА з Нідерландським благодійним фондом «Дихання».

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма нагадав, що сьогодні відбулося започаткування другого соціального проекту спільно з голландським фондом.

- Перший соціальний проект, який ми відкривали під час ЄВРО-2012 стосувався завершальних робіт побудови комунікаційного центру для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, - сказав Ігор Шурма. Також він додав, що ремонтні роботи будівлі, де розташується центр, уже на завершальному етапі. Його відкриття відбудеться у жовтні-листопаді цього року.

- 59 сімей зустрічатимуться у цьому центрі, аби обговорювати свої проблеми. У центрі працюватимуть медики, педагоги, волонтери, що дасть можливість нам розвивати сімейну форму виховання цих дітей, - зазначив Ігор Шурма.

У рамках другого проекту «Світовий тренер» у Харкові збудують футбольне поле для вихованців прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Скоріше за все, майданчик побудують на території Обласного притулку для дітей.

- Ми повинні сьогодні задуматися над змістовним проведенням вільного часу цих дітей, - зазначив заступник губернатора, - одним з місць проведення вільного часу для них є футбольні поля.

Фахівці Нідерландської федерації футболу, що приїхали до Харкова, оберуть майданчик, на якому збиратимуться юнаки та дівчата з усієї області для проведення змагань та методичних навчань. Як розповів Ігор Шурма, футбольне поле побудують коштом нідерландців, а Харківська обласна державна адміністрація забезпечить безперешкодне виділення ділянки для цього майданчику, а також допомагатиме в організації заходів, що проходитимуть на його території.

- Ігор Шурма розповів, що цього року буде вирішуватися питання про виділення місця для футбольного поля та розпочнуться підготовчі роботи.

Я думаю, що реально поле запрацює десь з 2013 року, - сказав заступник губернатора.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта