Футбольний рік стартує в Україні

10.07.2012 11:48 Спорт
Дев'ятий поспіль футбольний рік в Україну починається з розіграшу Суперкубка країни.

В цей раз поєдинок відбудеться на стадіоні «Авангард» в Луганську, де в донецькому дербі зійдуться «Шахтар» і «Металург», повідомляє ZN.UA.

Регламент проведення Суперкубка Україні дещо відрізняється від організації аналогічних турнірів в провідних футбольних країнах Європи. У нас, як і всюди, цей трофей повинні розігрувати чемпіон і володар національного Кубка. Проте в сезоні-2011/12 обидва українські трофея завоював донецький «Шахтар». Виходячи ж з формату матчу за Суперкубок, «гірники» отримали в суперники аж ніяк не срібного призера чемпіонату - «Динамо» (а саме так було б, скажімо, в Англії, Іспанії чи Італії), а фіналіста Кубка, яким в травні був інший клуб з Донецька - «Металург».

До цих пір цей приз вигравали лише дві команди: п'ять успіхів у київського «Динамо» і три - у «Шахтаря». Причому з донеччанами щоразу приз піднімав над головуванням Мірча Луческу.

Луганськ буде вперше приймати зустріч такого рівня. Проведе поєдинок кращий арбітр сезону 2011-2012 років харків'янин Анатолій Абдула, який дасть стартовий свисток у 21:00.

Джерело: ZN.UA
Автор: Администратор сайта