Голова райдержадміністрації розповів про свою риболовлю в океані

08.07.2013 12:54 Спорт
http://namonitore.ru/ http://namonitore.ru/
Голова Чугуївської районної адміністрації Володимир Лобойченко серйозно займається рибною ловлею років п’ятнадцять.

А якщо казати про любительську, то його «стаж» можна рахувати і з дитинства.

– Пам’ятаю, коли ще був маленьким хлопчиком років трьох-чотирьох, ходив із дідусем на став, і ми рибалили, ловили різних карасів, – ділиться спогадами Володимир Васильович.

Якщо спочатку рибальство вважалося способом добування харчів і галуззю народного господарства, то тепер воно стало ще видом відпочинку та спорту.
Вибір водоймища залежить від виду риболовлі, яка організовується, каже Володимир Лобойченко. Якщо це рибна ловля на поплавкову вудку, то обираються озера, ставки. А якщо ловля організовується на хижу рибу, то спіймати її можна тільки у річці. На «хижака» рибалки їздять на Дніпро, Волгу, Сулу та інші ріки України і Росії. Доводилось Володимиру Васильовичу вудити рибу і в морі.

Бував Володимир Лобойченко у багатьох країнах, і на гачок потрапляла різна риба: і марлін, і баракуда, і багато інших «морських звірів». На риболовецькій карті очільника Чугуївщини відмічені Єгипет, Туреччина, Мальдивські острови, узбережжя Європи, ОАЕ. Кожного разу команда рибалок йшла далеко в море, і, залишившись один на один зі стихією, пускала невід. А одного разу Володимир Васильович отримав найбільший у своєму житті трофей – піймав парусника (це різновид марліна) довжиною 2 метри 85 сантиметрів. 

– Ловили ми його на спінінг тролінговою системою: це коли йде яхта, стоять великі океанські та морські спінінги, на ходу риба наздоганяє їх, бере наживку, а потім її треба вивужувати і тягнути на яхту. Цю рибу я вивужував приблизно годину, вона дуже сильна, вважається найсильнішою і найшвидшою рибою у світі, спіймати її – дуже престижно для будь-якого рибалки, – наголошує Володимир Лобойченко. – Риба спочатку розмотує ліску і йде метрів на 200–300 в глиб океану, потім вона втомлюється, тому що пливе під навантаженням, у цей момент її треба підтягнути, вона знову йде, ти знову підтягуєш, і так – поки риба остаточно не втомиться і можна витягати її наверх. Після того як витягуєш на борт судна марліна, він настільки втомлений, що після того, як ми з ним фотографуємося і відпускаємо у воду, він хвилин 30 лежить на поверхні води без руху, і потім тільки отямлюється і йде в океан.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №76-77 від 29.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта