Гучні гонки на аеродромі відбулись у Чугуєві Харківської області

01.10.2012 10:27 Спорт
Фото Бориса Бреславця Фото Бориса Бреславця
29 вересня на військовому аеродромі міста Чугуїв, у рамках фестивалю «AdrenalinFest», відбувся фінал Чемпіонату України з гонок на прискорення - drag-racing.

Більше 70 найсильніших гонщиків з України, Росії, Білорусі та Молдови зібралися у суботу на чугуївському аеродромі, щоб довести свою перевагу та перевагу свого автомобіля над іншими суперниками, а також на своєму прикладі показати всім любителям екстремального водіння, що цим варто займатися лише на офіційних заходах, а не на вулицях міста.

Гостей спортивного шоу зустрічала тюнінг-виставка автомобілів та виставка ретромобілів, багато з яких глядачі змогли побачити вперше.
Від імені губернатора Харківської області Михайла Добкіна всіх учасників, організаторів та гостей фестивалю привітав заступник губернатора Євген Савін. Також в урочистій частині взяли участь начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, член президії Федерації автоспорту України Віктор Янукович, народний депутат України Дмитро Шенцев та Чугуївський міський голова Галина Мінаєва.

- Проведення такого рівня змагань за участю великої кількості гостей - дуже важливо для нас сьогодні, коли ми плануємо розвиток туризму в Харківській області, - зазначив Євген Савін. - Фестивалі Печенізьке поле, Весілля в Малинівці, Сковородинівські свята, а також драг-рейсинг - це ті елементи, які роблять нашу область привабливою для туристів. А слідом за ними прийде бізнес, який буде вкладати гроші в інфраструктуру нашої області.
За словами організатора перегонів Руслана Мірошниченко, в цьому році кількість учасників зросла більше ніж на 15% у порівнянні з минулим, а в найближчих планах на майбутній рік - збільшення кількості етапів, які проходитимуть з проміжком у два тижні. Чемпіонат проводиться серед дев'яти класів машин, в залежності від об'єму двигуна та типу приводу. Розвиваються і молодші класи автомобілів. У людей з'являється можливість взяти участь в аматорських, але при цьому офіційних турнірах, які проходять з виконанням усіх вимог безпеки. При цьому взяти участь в гонці може будь-яка машина від запорожця до сучасного спортивного автомобіля.
Так у рамках фестивалю відбулися аматорські змагання за кубки «AdrenalinFest» в трьох номінаціях: автомобілі об'ємом двигуна до 2 літрів, до 3,5 літрів, та понад 3,5 літрів.
В якості призів переможці отримали кубки, дипломи, по 100 літрів бензину, та сертифікати від спонсорів та звання майстрів спорту.
Серед переможців були і харківські гонщики. Гучну перемогу відразу у двох номінаціях - стріт і спорт (PRO) серед автомобілів з заднім приводом здобув харків’янин Олександр Ткаленко. Варто зазначити, що Олександр на цей час є власником одного з найпотужніших автомобілів в Україні Сorvette Z06, на якому став переможцем у минулому році та на Чемпіонаті Европи.
Також переможцем та власником Кубка у номінації стріт став Дмитро Кушнарьов.
Перемоги в інших класах здобули спортсмени з Луганська, Донецька та Нікополя.
Заручившись підтримкою Федерації автоспорту України, гонки на прискорення отримали статус офіційного виду спорту тільки 2011 році. Та ось вже другий раз поспіль гоночний сезон завершується грандіозним фіналом, честі прийняти який, була удостоєна Харківщина.
На даний момент в Україні немає спеціальної траси для проведення гонок такого плану, і найоптимальнішим варіантом є аеродроми. Повинно бути абсолютно рівне бетонне покриття, яке дозволяє автомобілю мати гарний зачіп. Чугуївський аеродром в цьому році вже приймав один з етапів чемпіонату, та зміг зарекомендувати себе, як найкраще місце для проведення фіналу.
На Харківщині в найближчому майбутньому планується будівництво спеціальних трас для такого роду гонок. Як зазначив Євген Савін, губернатор області вже доручив розглянути можливість будівництва безпечної траси на території Харківського регіону для проведення перегонів.

Борис Бреславець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта