Історичний турнір з хокею пройшов на Харківщині (Фото)

20.02.2017 16:00 Спорт
Фото: vk.com/chuguiv Фото: vk.com/chuguiv
У Чугуєві вперше майже за 30 років відбулися змагання з хокею.

Минулої суботи, 18 лютого, в Чугуєві відбувся хокейний турнір. Ці змагання стали історичними для міста. Адже востаннє подібного рівня матчі проходили у райцентрі ще в минулому столітті. Тоді, в 1988 році, хокейну коробку на стадіоні "Олімп" демонтували і місцева влада говорила, що побудує нову, але на цих обіцянках все й закінчилося. Через кілька десятиліть місцеві любителі цього виду спорту вирішили взяти її відновлення в свої руки: залили ковзанку, зробили огорожу та розмітку, поставили ворота.

Фото: vk.com/chuguiv

У цьому турнірі взяли участь чотири команди – чугуївські “СКІФ” і “Любителі”, “Коробочкине” і харківський “Альянс”.Через те, що в суботу вже була плюсова температура і лід не витримував такі погодні умови, учасники вирішили грати 2 періода по 15 хвилин. Грали 4 на 4, бо поле нестандартних розмірів – 40 на 20 метрів.

Фото: vk.com/chuguiv

Весь турнір складався з чотирьох ігор: два півфінали, матч за третє місце і фінал.

У матчі за “золото” зійшлися “СКІФ” і “Коробочкине”. Перші в півфіналі мінімально здолали земляків “Любителів” 1:0, а другі впевнено переграли гостей з Першої столиці – 4:1. Фінал вийшов напруженим. Обидві команди боролися за перемогу, але найсильнішими в цій сутичці виявилися приїжджі хокеїсти – 3:1 на користь “Коробочкине”.

Фото: vk.com/chuguiv

Фото: vk.com/chuguiv

Переможців та призерів нагородили дипломами і медалями. Також окремі відзнаки отримали кращі воротар, нападник і бомбардир турніру.

Фото: vk.com/chuguiv

Харківські хокеїстки зіграли в футболках національної збірної

За словами гравця “СКІФа” Станіслава Ніколаєвича, турнір пройшов “на ура!”.

– Подивитися хокей зібралося понад 200 глядачів. Як за їх словами, так і на думку самих гравців, все пройшло добре, всім сподобалося. Шкода, що так швидко почало теплішати. Якби ще невеликі морози протривали, то ми б грали і далі по вихідних товариські матчі. Сподіваємося, що і в наступному році проведемо цей турнір, – каже Станіслав Ніколаєвич.

Всього в турнірі було задіяно близько 60 любителів цієї гри. Найстаршим гравцем змагань став 54-річний Сергій Бражник з “СКІФа”, а наймолодшим – 15-річний Дмитро Циганок з "Любителів",який у півфіналі вийшов на лід проти свого батька.

Володимир Олександров

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта