Італійці знову залишаться ні з чим в Харкові. Прогноз СК

21.02.2018 16:00 Спорт
Фото: bt.dk Фото: bt.dk
Сьогодні, 21 лютого, ввечері на ОСК «Металіст» пройде історичний матч — вперше в Харкові відбудеться поєдинок плей-оф Ліги чемпіонів, в якому донецький «Шахтар» зіграє з римською «Ромою».

«Гірники» для участі в цьому матчі зробили дуже багато — вдома перемогли одну з найсильніших команда сучасності «Манчестер Сіті» і випередили в боротьбі за путівку в плей-оф лідера Серії А Наполі. Римляни, в свою чергу, теж пройшли нелегкий шлях для виходу в шістнадцятку кращих. Вони змогли виграти квартет, в якому були «Челсі», «Атлетіко» і «Карабах».

Наразі команди знаходяться в різних функціональних станах. «Шахтар» тільки минулої п'ятниці, 16 лютого, провів перший офіційний матч після зимової паузи. Команда Фонсеки «пройшлася катком» по одеському «Чорноморцю» — 5:0. Звісно, перед матчем з «Ромою» цей результат не особливо береться до уваги, але тут найголовніше кондиції одного з лідерів команди Марлоса. Натуралізований українець в поєдинку проти «моряків» записав на свій рахунок дві гольові передачі і три м'ячі. Вітчизняні вболівальники покладають великі надії на екс-гравця «Металіста» і в цьому матчі.

Фото: shakhtar.com

У плані ігрових кондицій у «Роми», зрозуміло, буде перевага, адже у римлян практично і не було цієї зимової перерви. Втім, в останні місяці підопічні Еусебіо Ді Франческо не можуть похвалитися високими результатами. «Вовки» мали шестиматчеву безвиграшну серію (3 нічиї і 3 поразки), яку перервали на початку лютого. Після цього успіху справи у римлян налагодилися — в останніх трьох матчах вони набрали максимум очок. Але це не означає, що вони вийшли з кризи, адже дві з цих команд — «Верону» і «Беневенто» — головні аутсайдери внутрішньої першості , а «Удінезе», що йде в середині таблиці, зараз теж не в кращій формі. Так що думаємо, що «вовки» не на стільки грізні, як їх малюють. «Шахтар» має хороші шанси на перемогу, і на те є кілька причин.

По-перше, погодні умови. Вчора, 20 лютого, на передматчевій прес-конференції капітан римлян Даніеле Де Россі говорив, що незвичний для їх команди холод позначиться тільки в перші хвилини матчу. Втім, вважаємо, що погодні умови відіграють велику роль в цьому матчі, й, звісно, не на користь гарячих італійців.

Фото Бориса Бреславця

По-друге, основний правий захисник «Роми» Алессандро Флоренці ризикує пропустити матч.

— Він погано себе почуває, якби матч був сьогодні (20 лютого. — Прим.) ввечері, то він би точно не зіграв, а так у нас є майже доба. Рішення по ньому прийматиметься перед грою, — розповів на передматчевій прес-конференції коуч «Роми» Еусебіо Ді Франческо.

Фото: fantamagazine.com

Ця втрата італійців може зіграти на руку «Шахтареві». За відсутності Флоренці швидкісним і вибуховим Ісмаїлі з Бернардом буде простіше влаштовувати проблеми на правому фланзі оборони гостей. І по-третє, статистика. «Шахтар» на цій же стадії, тільки 7 років тому, зустрічався з «Ромою» і двічі її обіграв із загальним рахунком 6:2. Ще, як показує статистика, італійські команди в Харкові грають вкрай невдало. До цього команди з Апеннін тричі приїжджали на ОСК «Металіст» і щоразу програвали. У 2009-му в Першій столиці від «Металіста» в рамках 1/16 Кубка УЄФА отримала «Сампдорія» (2:0), потім, через кілька років, харків'яни в цьому ж турнірі, тільки на груповій стадії, знову обіграли «Сампдорію» (2:1), і ось в минулому році «Шахтареві» тут поступився «Наполі». Думаємо, і «Рома» піде тим самим шляхом, що й співвітчизники.

Тому наш прогноз — перемога «Шахтаря», за яку букмекери дають близько 2,5. Для більш обережних гравців пропонуємо взяти українську команду «з 0» (тут «коф» десь 1,6-1,7).

«Шахтар» — «Рома» — перемога господарів за 2,5.

Розмір ставки — 5000 умовних фішок.

У банку «СК» 0 фішок при стартових 20000.

Сашко Комаренко