Харківська спортсменка здобула золото Дефлімпіади

02.08.2013 09:15 Спорт
http://ourlife.in.ua/ http://ourlife.in.ua/
На Дефлімпіаді, яка в ці дні проходе у болгарському місті Софія, медальну скриньку збірної України золотою медаллю поповнила харківська спортсменка Тетяна Біда.

Золотим видався для представників Харківщини перший день серпня. В змаганнях зі спортивного орієнтування на довгій дистанції Тетяна Біда, подолавши відстань за 1 годину 5 хвилин та 37 секунд стала чемпіонкою Дефолімпійських ігор.

Для Тетяни це вже друга поспіль медаль, здобута на цій Дефолімпіаді. Двома днями раніше їй вдалося стати бронзовою призеркою у спринті.

Крім харків’яни на довгій дистанції відзначилася ще одна українка – Яна Мельник. Відставши від Тетяни трохи більше хвилини, вона фінішувала другою. Ще одна харків’янка Марина Чехунова була на дистанції шостою.

А ось українські чоловіки на цій же дистанції вразити не змогли. В кроці від медалі зупинився харківський спортсмен Олександр Санькін, який подолавши відстань за 1:17:01, двома хвилинами поступився бронзовому призеру росіянину Володимиру Грініну, та посів четверте місце. Слідом за Олександром з п’ятим результатом ще харків’янин Дмитро Плахотник. А переможцем серед чоловіків на довгій дистанції став литовець Томас Кузмінскіс.

Зазначимо, що по закінченню восьмого дня змагань на рахунку харківських дефлімпійців 6 медалей – 2 золоті та 4 бронзові. Загалом дефлімпійська збірна України за вісім змагальних днів зібрала 40 медалей, з яких 9 золотих, 12 срібних і 19 бронзових, та посідає третю сходинку у медальному заліку. Попереду лише корейці на рахунку яких лише 25 медалей, але 14 золотих, та вже недосяжні росіяни, які назбирали 88 медалей, з яких 33 золотих.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта