Харківська та Донецька області позмагалися між собою

30.10.2012 11:28 Спорт
фото Олексія Білобровка фото Олексія Білобровка
Минулого тижня п’ять жіночих команд боролися в басейні НТУ «ХПІ» за нагороди національного Кубка України з водного поло 2012 року.

Головними претендентами на почесний трофей традиційно вважалися дві команди – збірні Харківської та Донецької областей. Саме зустріч між цими командами в підсумку і стала визначальною у боротьбі за Кубок країни нинішнього сезону.

Центральний поєдинок суперники розпочали дуже обережно. Лише наприкінці першого періоду досвідчена Тетяна Пантюліна, яка виступала ще в чемпіонаті СРСР, точним кидком вивела гостей уперед. Проте вже в наступній атаці харків’янка Ксенія Курвічева відновила паритет на табло – 1:1.

У другому періоді колишня харків’янка Катерина Дегтярьова знову вивела приїжджу команду вперед. А от швидкої відповіді у господарок акваторії на цей раз не вийшло. Валерія Шиян вцілила в поперечину, а Карина Шевченко – у штангу. Після великої перерви харків’янок у психологічному плані «підкосив» хет-трик Ольги Шведової. У заключному періоді гри Курвічева один м’яч відіграла, але підсумок зустрічі таки залишився на користь збірної Донецької області – 5:2. Надалі лідери турнірних очок не втрачали. Обидві команди по черзі обіграли збірні Дніпропетровської та Київської областей, а також другу збірну Харківської області.

Таким чином, показавши максимальний результат і здобувши на харківській воді чотири перемоги в чотирьох матчах, володарем Кубка України 2012 року стала жіноча збірна Донецької області. Харківські дівчата посіли підсумкове друге місце. Бронзові нагороди кубкових баталій було вручено київським ватерполісткам. У кроці від п’єдесталу зупинилася друга збірна Харківської області, яка посіла четверту позицію. На п’ятому місці, зазнавши поразки в усіх своїх поєдинках, фінішувала команда дніпропетровського регіону.

Тепер усю увагу в українському жіночому водному поло прикуто до старту національного чемпіонату, перший тур якого розпочнеться в Дніпродзержинську 3 листопада.

Олексій Білобровко, матеріал з газети "Слобідський край" №130 від 30.10.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта