Харківська тенісистка Еліна Світоліна - у 50-ці найкращих ракеток світу (ФОТО)

29.07.2013 07:57 Спорт
фото Ігоря Борисова фото Ігоря Борисова
Еліна Світоліна стала першою ракеткою України, здобувши перемогу на турнірі WTA, який проходив у Баку.

В найголовнішому матчі турніру 18-річній харків’янці протистояла досвідчена ізраїльтянка Шахар Пеєр, яка свого часу займала 11-те місце в світовому рейтингу.

З цією суперницею Еліні вже доводилося зустрічатися в цьому році на турнірі WTA в Китаї. Тоді перемогу в двох сетах здобула харківська тенісистка. Не менш приголомшливої поразки, але більш болючої, бо друга зустріч відбулася в фіналі, Еліна Світоліна завдала суперниці і у Баку, вигравши з рахунком 6:4, 6:4.

Але за словами Еліни, незважаючи на досить впевнений рахунок, перемога далася дуже важко.


- Були важкі матчі і до фіналу, які мене втомили. При цьому в Баку було дуже жарко, важко було грати. Суперниця у фіналі дуже добре грала на подачах, тому, щоб домогтися перемоги, потрібно було  грати  агресивніше. Дуже рада, що змогла виграти останній гейм та загалом матч, але була велика втома, тому не вистачило сил одразу навіть порадіти успіху, - зазначила Еліна Світоліна після повернення додому.


Варто зазначити, що, крім трофея та грошового призу в 40 тисяч доларів, перемога в Баку принесла харків'янці 280 рейтингових очок, що дозволило посісти 49-те місце у рейтингу найсильніших тенісисток планети, а також стати першою ракеткою України.

Ігор Борисов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта