Харківська тенісистка Еліна Світоліна стала кращою з українок

26.07.2012 11:47 Спорт
Харківська тенісистка Еліна Світоліна стала кращою з українок на традиційному жіночому турнірі серії ITF у Донецьку, призовий фонд якого складав 50 000 доларів.

У стартовому турі одиночного розряду харків’янка в українському дербі переграла Єлизавету Янчук з Києва – 6:4, 6:0. У другому колі 17‑річна вихованка заслуженого тренера України Андрія Луценка розгромила Сузанну Злочову зі Словаччини – 6:0, 6:2 – і вийшла у чвертьфінал українського турніру ITF. На цій стадії харківська тенісистка під четвертим номером не менш впевнено у двох партіях обіграла восьму ракетку турніру росіянку Катерину Іванову – 6:0, 6:1.

Проте в поєдинку за вихід у фінал Світоліна поступилася сербській тенісистці Весні Долонц. Програвши першу партію 1:6, у другому сеті Еліна змогла нав’язати боротьбу своїй опонентці та вела в рахунку 5:3. Однак утримати перевагу та перевести матч у вирішальну третю партію представниця харківського тенісного клубу «Спорт & корт» не змогла. Долонц спочатку зрівняла рахунок, а потім виграла два гейми поспіль і завершила другу партію перемогою з рахунком 7:5 на свою користь.

Однак, саме Еліна Світоліна, вийшовши у півфінал, показала найкращий результат із 15‑ти українських тенісисток, які грали в основній сітці одиночного розряду донецького турніру.

А от перемога Весни Долонц над Світоліною у півфіналі додала їй впевненості й у вирішальному поєдинку. У фіналі сербка у двох партіях переграла португальську тенісистку Марію Кохлер з рахунком 6:2, 6:3 і стала переможницею жіночих тенісних баталій у столиці Донбасу.

У парній категорії головний трофей вибороли сестри Надія та Людмила Кіченок із Дніпропетровська, які в українському фіналі у двох партіях переграли донецький дует у складі Валентини Івахненко і Катерини Козлової – 6:2, 7:5.

Олексій Білобровко, матеріал з газети "Слобідський край" №89 від 26.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта