Харківська тенісистка Еліна Світоліна встановила новий рекорд

07.08.2013 14:39 Спорт
Вісімнадцятирічна харків'янка продовжує поповнювати свою колекцію головних призів з престижних тенісних турнірів.

Після феєричного успіху на міжнародному турнірі серії WTA в Баку, Еліна Світоліна здобула тепер не менш яскраву перемогу на майже домашньому турнірі серії ITF з призовим фондом 75 тисяч доларів, який проходив у Донецьку. 

На змаганнях у столиці Донбасу Еліна була головним фаворитом і виступала під першим номером «посіву». У стартовому колі одиночного розряду харків'янка у двох партіях обіграла білоруську тенісистку Ілону Кремень з рахунком 6:2, 6:4. У другому колі Світоліна здолала опір киянки Ангеліни Калініної, завершивши матч черговою перемогою у двох сетах - 6:4, 6:1.

У чвертьфінальному поєдинку вболівальників очікувало ще одне українське дербі, в якому успіх знову був на боці Еліни Світоліної. Цього разу вихованка харківського тенісного клубу «Спорт & корт» змусила зачохлити ракетку господарку кортів Катерину Козлову з Донецька - 6:4, 6:2.

На стадії 1/2 фіналу Світоліній протистояла четверта ракетка турніру Діна Пфіценмайер з Німеччини. Перший сет краще розпочала німецька тенісистка, яка по ходу партії вела в рахунку з різницею в три гейми - 1:4. Проте Світоліна зуміла розгорнути гру на 180 градусів і, взявши поспіль п'ять геймів, виграла перший сет з рахунком 6:4! У другій партії харків'янка переможний темп вже не зменшувала і, постійно лідируючи в рахунку, виграла сет з різницею в три гейми.

Фінальний матч став справжньою окрасою всього донецького турніру. У вирішальному матчі перша ракетка України зустрічалася з третьої «сіяною» Тімі Бабош з Угорщини й стартовий сет програла - 3:6. Цей удар по нервах Еліна зустріла показово спокійно і в другому ігровому відрізку обіграла угорку досить легко - 6:2. У третій партії за рахунку 4:5 Бабош подавала на матч, але в гру втрутився дощ і зустріч була призупинена. Вимушений відпочинок пішов на користь Світоліній, яка довела, що запас міцності та впевненості в своїх силах у неї дуже великий. Зрівнявши рахунок, харків'янка надалі «дотиснула» суперницю на тай-брейку - 7:6.

Шостий титул ITF у професійній кар'єрі приніс Еліні Світоліній сто десять очок і дозволив піднятися в рейтингу Жіночої тенісної асоціації з 48-го місця на 45-е. Це новий особистий рекорд харківської тенісистки.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта