Харківська тенісистка перемогла на престижному турнірі серії ITF

14.02.2013 13:42 Спорт
http://www.gotennis.ru http://www.gotennis.ru
Шістнадцятирічна харківська тенісистка Вікторія Лушкова здобула перемогу на престижному юнацькому турнірі серії ITF,

який протягом тижня проходив на критих кортах донецького готельного комплексу «Вікторія».

У стартовому раунді дівочого одиночного розряду Вікторія Лушкова, яка була посіяна на турнірі під першим номером, обіграла киянку Анну Богославець – двічі по 6:3. У матчі другого кола Лушкова у більш напруженому поєдинку була сильнішою за білоруську спортсменку Поліну Дубовець – 7:6, 7:5.

Під диктовку вихованки харківського тенісного клубу «Спорт & Корт» проходив надалі чвертьфінальний поєдинок донецького турніру, в якому Вікторія вибила з подальшої боротьби росіянку Дар’ю Лодікову. Харків’янка знову здобула перемогу у двох сетах, завершивши кожний з рахунком 6:4 на свою користь.

У півфіналі Лушкова зустрічалася з киянкою Мариною Векслер. Українське дербі розтягнулося на максимальні три сети. У стартовому успіх був на боці Векслер – 6:4.

Але у другому відрізку матчу харківська тенісистка не залишила своїй суперниці жодного шансу, здобувши «суху» перемогу – 6:0. У вирішальному сеті боротьби також не вийшло, адже столична тенісистка змогла взяти в ньому лише один гейм на своїй подачі. У підсумку – перемога харків’янки у третій партії з рахунком 6:1, і шлях до фіналу відкритий!

У головному поєдинку Вікторія Лушкова розіграла титул із ще однією українською тенісисткою, другою ракеткою турніру – Оленою Плоскіною з Одеси. Фінальний матч краще розпочала одеситка, яка виграла стартовий сет з рахунком 6:3. Вона ж була попереду і в другому сеті – лідирувала 3:1.

Однак Лушкова, взявши спочатку гейм на подачі суперниці, надалі зуміла повністю розвернути гру на 180 градусів і закінчити сет із рахунком 6:4 на свою користь. За схожим сценарієм проходив і третій ігровий відрізок. Знову на корті була рівна боротьба, але у вирішальний момент нерви виявилися міцнішими в харківської тенісистки, яка завершила партію з тим самим рахунком на табло – 6:4 на свою користь. Отже – яскрава перемога Вікторії Лушкової у фінальному матчі, який склався із трьох сетів. У столиці Донбасу харків’янці не було рівних!

У турнірі серед юнаків успіхи українців виявилися скромнішими. Кращий результат у господарів кортів показав Олександр Лебедин із Дніпропетровська, який дійшов в одиночному розряді до чвертьфіналу. Переможцем юнацького турніру ITF у Донецьку став поляк Каміл Майрзак. У фіналі він упевнено обіграв Даніеля Валенту зі Швейцарії – 6:1, 6:3.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №20 від 14.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта