Харківські альпіністи затягли журналіста "СК" у гори (ФОТО)

24.07.2013 13:19 Спорт
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
Кримські гори навесні та влітку та скелелазні стенди взимку - такий вибір тренажерів для альпіністів пропонує Україна.

Але іноди тренувальні площини знаходяться у незвичайних місцях.

На острові Хортиця розташовані три невеликих скелелазних райони, том ці місця є цікавими для альпіністів.

Гранітні стіни, на відміну від вапняку, дають можливість випробувати нові відчуття. Це пов'язано з багатством рельєфу на усілякі виступи, похилі і горизонтальні тріщини. Маршрути різного рівня складності - від 6а до 7в.

Учасники Харківської школи альпінізму Сергія Бершова теж вирішили одне з тренувань провести на запорізькому острові та поєднати приємне з корисним.

Якщо років 20 тому на територію Національного заповідника "Хортиця" було складно потрапити, то сьогодні тут протягом всього літа розташовані цілі наметові містечка. На острові також розташовані дев'ять селищ.

ЯК ХАРКІВСЬКІ АЛЬПІНІСТИ ПІДКОРЯЛИ ХОРТИЦЮ. БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Кореспондент "СК" теж побував з харківськими альпіністами на історично-спортивному острові та на власні очі (та інші частини тіла) переконався в унікальності природи Хортиці. Середній час тренувань складає близько 2-3 годин, адже долоні дуже швидко стираються. Через те, що більшість скель розташовано біля вод Дніпра, тренування плавно перетікають у купання в річці. Дніпро у цих місцях дуже широкий.

Спортсменів від постійного натовпу туристів рятують скелі. Їх середня висота - близько 10 метрів. Різні за складністю маршрути намагаються підкорити новачки, і справжні "снігові барси" не нехтують скелевими маршрутами. Головне, за словами альпіністів, не забути намастити руки магнезією та мати впевненість у своїх силах.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта