Харківські бадмінтоністи вибороли срібло на міжнародних змаганнях

28.09.2012 12:24 Спорт
20-23 вересня в харківському спорткомплексі «Локомотив» відбувся міжнародний турнір з бадмінтону Kharkov International-2012.

У змаганнях, які проводилися під егідою Європейської федерації бадмінтону, взяли участь 130 спортсменів з 12 країн світу.

Гарний результат показав харківський бадмінтоніст Віталій Конов, який вперше у своїй спортивній кар'єрі зміг дістатися фіналу турніру такого рівня. При цьому він здолав свого головного конкурента, теж харків'янина, учасника Олімпійських ігор у Лондоні Дмитра Завадського, який за підсумками змагань розділив зі шведом Генрі Харскайненом третє і четверте місце.

У фіналі Віталій зустрівся з представником Данії Емілем Хольстом. Перша партія між суперниками пройшла в майже рівній боротьбі, але завершилась на користь датчанина 21:17. На початку другої Віталій Конов зазнав травми, потягнувши м'яз на нозі, чим і скористався суперник, впевнено довівши рахунок до переможного 21-8. Таким чином, Віталій зайняв друге місце Kharkov International-2012 у чоловічій одиночці.

Харків'янка Єлизавета Жарка дійсно вразила своїм виступом та вперше увійшла до четвірки сильніших на турнірах серії InternationalChallenge. У півфіналі жіночої одиночки, який став одним з найцікавіших матчів турніру, Єлизавета зустрілась з росіянкою Ольгою Головановою. Гра тривала більше години, та завершилась на користь російської спортсменки 13-21, 21-19, 12-21. По закінченню гри Єлизавета Жарка відмітила, що могла довести гру до перемоги, але наробила помилок через фізичну втому, бо виступала зразу у трьох розрядах.

Валерій Несенов

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта