Харківські боксери побилися за «золото» області

21.03.2013 14:39 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова
Чемпіонат Харківської області з боксу серед молоді не тільки визначив кращих спортсменів регіону, а й став відбірковим до чемпіонату України.

Новий склад збірної області виявився слабкішим за минулорічний, проте команда має шанс на вихід до п’ятірки кращих у країні.

У чемпіонаті Харківської області, що пройшов 15–16 березня в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «ХТЗ», взяли участь найкращі представники харківських шкіл боксу, а також спортсмени з Куп’янська. Саме вихованець куп’янської ДЮСШ Владислав Мірошниченко, який без зайвих складнощів переміг суперника у фінальному двобої, виборов золоту медаль чемпіонату в найлегшій вазі (до 56-ти кілограмів).

Завдяки цій перемозі Владислав Мирошниченко вперше отримав виклик до складу збірної області й тепер представлятиме Харківщину на чемпіонаті України, який з 15–21 квітня відбудеться в Запоріжжі.

– На чемпіонаті України постараємося, щонайменше, попасти у першу п’ятірку, а там як карта ляже, – зазначив тренер спортсмена Андрій Новік.

Крім Владислава Мирошниченка, перемоги та путівки на чемпіонат України у своїх вагових категоріях також вибороли три представники харківської ДЮСШ-9 (Гусал Зейнулов, Ярослав Ситін і Гусейн Ісмеханов), два боксери ДЮСШ «ХТЗ» (Вадим Ларіков і Данило Ребанов), а також Яніс Куриленко з харківської ДЮСШ «Восток», Влад Салтанов із харківського клубу «Старт» і Артем Назаров із харківського клубу «Вікторія» (його визнано також кращім боксером чемпіонату області цього року).

Оцінюючи шанси збірної на майбутньому чемпіонаті України, віце-президент Харківської обласної федерації боксу Леонід Задорожний зазначив, що, на відміну від минулорічного чемпіонату, де Харківщина була представлена дуже потужною командою, яка за підсумками виборола друге загальнокомандне місце, цього року команда трохи слабкіша. Але, на його думку, вона має увійти до п’яти найкращих команд, а хлопці зможуть поборотися за місця у збірній України, щоб представляти нашу область на чемпіонаті Європи серед молоді.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №35 від 21.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта