Харківські боксерки взяли призові місця на чемпіонаті України (ФОТО)

01.03.2013 15:49 Спорт
фото ФБУ фото ФБУ
Чемпіонат України з боксу серед жінок, який протягом майже тижня проходив у Ковелі Волинської області, подарував глядачам чимало захоплюючих поєдинків.

Одну із головних ролей на внутрішній арені, як завжди, відіграли харківські дівчата-боксери.

Свій високий клас на рингу підтвердили лідери національної збірної України, харків’янки Юлія Циплакова та Лілія Дурнєва. Одноклубниці з КДЮСШ «ХТЗ» стали чемпіонками країни у вазі до 57 та 81 кг відповідно. Майстер спорту міжнародного класу Юлія Циплакова у фінальному бою впевнено перемогла з рахунком 17:8 донечанку Ольгу Набієву, а заслужений майстер спорту Лілія Дурнєва достроково завершила на свою користь вирішальний поєдинок проти Марини Поляк із Дніпропетровська. На «бронзу» в Ковелі виступили одразу чотири харківські спортсменки: Світлана Василевська (вагова категорія до 48 кг), Аліна Овчарова (до 51 кг), Марія Собчук (до 57 кг) та Олена Клімова (до 75 кг).


Ще три золоті, одну срібну та дві бронзові нагороди харківські дівчата-боксери вибороли в юніорській та молодіжній вікових категоріях. Сильнішими й точнішими виявилися Єлизавета Сергєєва (вагова категорія до 46 кг), Валерія Манчак (до 63 кг) і Тетяна Риженкова (до 69 кг). Срібну медаль до Харкова привезла Вероніка Шакшуй (вагова категорія до 48 кг), а Світлана Крещик (до 50 кг) та Альона Гурьєва (до 48 кг) посіли треті місця.

Загалом у жіночому чемпіонаті України з боксу боротьбу за нагороди повели близько 100 спортсменок із 16-ти областей України. У загальнокомандному заліку харків’янки посіли друге місце, пропустивши вперед лише київських любительок боксу. Замкнули призову трійку кращих команд національного турніру спортсменки донецького регіону.

Олексій Білобровко, матеріал з газети "Слобідський край" №25 від 26.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта