Харківські дефлімпійці з тріумфом повернулися додому (ФОТО)

07.08.2013 06:25 Спорт
фото Валерія Несенова фото Валерія Несенова

У болгарській Софії завершилася Дефлімпіада-2013, і харківські спортсмени повернулися до рідної домівки, привізши з собою медалі різного ґатунку.

Блискавичний виступ харків’ян, які поповнили кошик збірної України 14 медалями, 5 з яких золоті, 5 срібні та 4 бронзові, допоміг національній команді здобути 88 нагород, та вдруге поспіль посісти друге місце в медальному заліку.

З 25 учасників ХХII Дефлімійських ігор від Харківщини в якості переможців та призерів додому повернулося 19 спортсменів.


У Харкові на спортсменів-героїв на пероні Південного вокзалу з нетерпінням очікували рідні та друзі.

- Дуже здивовані таким приємним сюрпризом. Ніколи ще нас так не зустрічали вдома. Це вперше за мої чотири Дефлімпіади, тому дуже приємно, та велике всім спасибі, - зазначив чемпіон та двократний бронзовий призер Дефлімпіади-2013 Андрій Зургалідзе.

- Були деякі прогнози, щось з медалей планували, але деякі стали сюрпризом. Нас дуже порадували стрільці. Лідер команди дворазова дефлімпійська чемпіонка Ольга Комаренко вже завершила свою спортивну кар’єру, тому на медалі не сподівалися. Але приємно вразила Наталія Санькіна, ставши срібною призеркою. Дзюдоїсти виступили просто тріумфально: два учасники - та два чемпіони. Та й про всіх інших хлопців та дівчат можна говорити дуже багато. Всім їм міцного здоров'я та скорішого відновлення. Їх фанатичний підхід до справи та професіоналізм наших тренерів говорить про те, що спортсмени України сьогодні одні з кращих та одні з найсильніших у світі, - зазначив начальних Харківського регіонального центру «Інваспорт» Микола Овчаренко.


В свою чергу самі спортсмени не тільки очікували медалі, але й ставили перед собою мету здобути їх. Так для дворазової чемпіонки ХХII Дефлімійських ігор Тетяни Біди це вже другий поспіль вдалий виступ на головній спортивній арені світу. Чотири роки тому вона також завоювала дві золоті медалі, тому ставила перед собою мету знову стати чемпіонкою, та їй це вдалося.

- Я була впевнена, що у мене буде золота медаль. На цей раз також дві золоті медалі. Це вже справжня традиція. Я це очікувала, і іншого результату не хотіла. Змагатися було дуже важко, довелося викластися по повній програмі. Ні себе, ні сил, ні емоцій нічого не шкодувала, - зазначила Тетяна.

На результат сподівалася і жіноча баскетбольна збірна України, яка переважно складається з харківських спортсменок. Та вперше за все існування дефлімпійського руху українські баскетболістки посіли друге місце.

- Ми очікували такий результат. Дуже багато працювали і довго йшли до цього. Посівши третє місце на чемпіонаті світу, дівчата повірили в себе. Звичайно важко їм було грати у фіналі з командою США. Американки завжди перемагали на Дефлімпіадах, та наші дівчата дивилися на них із захопленням, і навіть не уявляли, що можуть з ними боротися. Саме слово Америка трохи надломила їх психологічно, хоча фізично наші дівчата були сильнішими. Тепер будемо готуватися до наступних ігор та інших стартів, і будемо прагнути перемог, - зазначила тренер жіночої збірної України з баскетболу Людмила Щедріва.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта