Харківські лучниці встановили світовий рекорд

04.02.2013 12:06 Спорт
http://www.sport-express.ua http://www.sport-express.ua
На чемпіонаті України зі стрільби з лука у приміщенні, який з 29 до 31 січня проходив у Черкасах, харківські лучники вибороли три золоті медалі та встановили новий світовий рекорд.

На минулих змаганнях, які зібрали близько 200 спортсменів з 12-ти областей України, харківські лучники не тільки вчергове довели свою перевагу над суперниками, а й знову прославили Харківщину у світовому масштабі.

Зробили це Тетяна Бережна, Ніна Мильченко та Марина Веселовська, які в командних змаганнях здобули золоту нагороду і водночас установили світовий рекорд, набравши 236 очок із 240 можливих. Таким чином харків’янки на один бал перевершили дійсний до цього часу рекорд, який, до речі, установила збірна України.

У фіналі дівчата перемогли ще одну команду, яка на чемпіонаті України представляла Харківську область. До її складу входили Вікторія Коваль, Юлія Захарченко та Дар’я Павліченко. Таким чином, харків’янки в командних змаганнях завоювали не тільки «золото», а ще і «срібло».

Також «срібло» у командних змаганнях здобули й чоловіки. Харківська команда у складі Віктора Рубана, Олександра Сердюка та Дмитра Ловчикова у фінальному двобої, на жаль, поступилася майже з мінімальним відривом 232:234 команді Львівської області.

У свою чергу лідер чоловічої збірної Харківської області заслужений майстер спорту, олімпійський чемпіон Пекіна та учасник Олімпіади в Лондоні Віктор Рубан учергове виборов титул чемпіона України, здолавши у фіналі з рахунком 6:4 свого товариша по збірній України, представника Львівської області Георгія Іваницького.

Золоту медаль чемпіонату Харківщині принесла й майстер спорту міжнародного класу Вікторія Коваль. Суперницею харків’янки у фіналі була Катерина Палеха – теж представниця Львова, але наша землячка також впевнено, з рахунком 6:4, обіграла її.

Крім цього, бронзову медаль чемпіонату України в особистих змаганнях серед жінок до скарбнички збірної Харківської області поклала Юлія Захарченко.

Паралельно з чемпіонатом серед дорослих у Черкасах відбувся і чемпіонат України серед юніорів. Але юні харківські лучники виступили не так вдало, як їх досвідчені товариші, і не змогли виправдати сподівання тренерів. У змаганнях серед юніорів харківські спортсмени здобули лише дві бронзові медалі. В особистих змаганнях серед юніорок третю сходинку п’єдесталу пошани посіла Юлія Ксенофонтова, а бронзовими призерками в командних змаганнях стали Євгенія Рожкова, Анастасія Маркова та Марина Кириченко.

Відтак, у неофіційному медальному заліку збірна Харківської області посіла перше місце, другими були львівські лучники, а третіми – представники Чернівецької області.

Особистим успіхом відзначився харків’янин Антон Ладіков, який виповнив норматив майстра спорту міжнародного класу.

Чемпіонат України став відбірковим етапом до чемпіонату Європи, який з 28 лютого до 4 березня відбудеться у Польщі. У складі збірної нашої країни Харківська область буде представленою як мінімум двома своїми лучниками – Віктором Рубаном і Вікторією Коваль.

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №15 від 02.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта