Харківські олімпійці забрали українське золото (ФОТО)

20.07.2012 12:48 Спорт
фото Валерій Несенов фото Валерій Несенов
У Харкові відбулося чергова історична спортивна подія - вперше за роки незалежності пройшов дорослий чемпіонат України з легкої атлетики.

18 і 19 липня на харківському стадіоні «Динамо» 320 спортсменів з 25 областей, а також міста Київ та Севастополь взяли участь у командному чемпіонаті України з легкої атлетики. Серед учасників було 3 заслужених майстри спорту України, 44 майстрів спорту міжнародного класу і 79 майстрів спорту України. Змагання пройшли по всіх легкоатлетичних дисциплінах, за винятком метань, чемпіонат з яких окремо пройшов у Києві.


Потужною командою, яка налічувала 49 спортсменів, на чемпіонаті України виступила збірна Харківської області. Господарі турніру в підсумку посіли перше місце в командному заліку. На рахунку харківських легкоатлетів шість перших, три других та чотири третіх місця, що дозволило обійти, в загальнокомандному заліку спортсменів збірної Київської області, яка зайняла другу сходинку, та представників Черкаської області, що здобули третє місце.


Участь у чемпіонаті Україні також взяли спортсмени, які 27 липня стартують на літній Олімпіаді в Лондоні. Для них цей чемпіонат став своєрідною генеральною репетицією перед головними змаганнями в їхньому житті.


Так золоту медаль чемпіонату України з бігу на 800 метрів завоювала для збірної Харківської області Анна Міщенко. Вона показала найкращий на дистанції результат - 2:03.67 хвилини. Варто зазначити, що на Олімпіаді їй належить подолати більш довгу дистанцію в 1500 метрів. У свою чергу менша дистанція на чемпіонаті України, за словами спортсменки, дозволила їй випробувати фініш.


Також участь в чемпіонаті України взяли спортсменки, які поборються за медалі Олімпійських ігор в естафеті 4х100 метрів. До їх складу увійшла і харків'янка Наталія Погребняк. Але незважаючи на лідерство в даній дистанції, дівчата не змогли завоювати навіть призового місця, так як були дискваліфіковані за неправильну передачу естафетної палички. Тим не менш, невдача на чемпіонаті Україні спортсменок не збентежила, адже всіма думками вони вже на Олімпіаді, де розраховують повторити свій торішній успіх, здобутий на чемпіонаті світу і, як мінімум, завоювати третє місце.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта